Taşköprü'de Yaz Kuran Kursları, Taekwondo sporu ile neşelendi

Taşköprü Sanayii Camii İmamhatibi Abdullah Kuşcu, müftülük ve ilçe müdürlüğü tarafından proje kapsamında yaz spor okulları taekwondo branşına antrenör olarak görevlendirildi.

  • 802
Taşköprü'de Yaz Kuran Kursları, Taekwondo sporu ile neşelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği yaz kuran kurslarına katılan öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılması amacına yönelik Taşköprü Müftülüğü ve Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ortaklaşa olarak taekwondo branşında yaz spor okullarına yönelik çalışma başlattı.

Taşköprü Sanayii Camii İmamhatibi Abdullah Kuşcu, müftülük ve ilçe müdürlüğü tarafından proje kapsamında yaz spor okulları taekwondo branşına antrenör olarak görevlendirildi.

Bu kapsamda Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Mustafa Okan, yaz spor okullarını ziyaret ettiler ve antrenör Abdullah Kuşcu'dan çalışmalarla ilgili bilgi aldılar.

Taşköprü Müftüsü Yusuf Uzun, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hazırlamış oldukları proje kapsamında yaz Kuran kurslarına gelen öğrencilerin yaz spor okulları etkinliği çerçevesinde taekwondo branşında spor yapmalarını hedeflediklerini kaydetti.

Uzun, kurslara katılan öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını sağladığını ve bu tür faaliyetlere öğrencilerin ilgi gösterdikleri izlenmiş olup, hazırlanan projeden memnun kaldıklarını, yaptıkları çalışmaylada projeye destek vermeye gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Mustafa Okan'da, yaz Kuran kurslarındaki öğrencilerin taekwondo gibi diğer branşlardaki spor etkinliklerine katılımlarıyla yaz spor okullarındaki sporcu sayılarının arttığını ve daha çok öğrenciye ulaştıklarını söyleyerek aynı zamanda sporcuların sosyal ve kültürel yönden beden ve ruhen geliştiklerini kaydetti.

Proje kapsamında taekwondo antrenörü olarak görevlendirilen ve halen Taşköprü Liderspor Fahri Antrenörlüğü'nü yapan Taşköprü İlçe Müftülüğü Sanayi Camii İmamhatibi Abdullah Kuşcu, projede ve müftülüğün başlattığı çalışmada görev almaktan onur duyduğunu teşkilatı adına çalıştırdıkları taekwondo sporu vesilesiyle çocuklarımıza ve gençlerimize İslam dinini sevdirmek ve en güzel şekilde öğreterek spor sayesinde ahlaklı ve başarılı bir yeni nesil yetiştirebilmek olduğunu söyledi.