Tuğba Şengül Balkan Şampiyonu!

Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcusu Tuğba Şengül Balkan Şampiyonu oldu.

  • 2460
Tuğba Şengül Balkan Şampiyonu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balkan Taekwondo Birliği (BTU) tarafından organize edilen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu ev sahipliğinde 10-12 Kasım tarihleri arasında Edirne’de Trakya Üniversitesi 75. Yıl Spor Salonu’nda düzenlenen 19. Balkan Taekwondo Şampiyonasına Türkiye'nin yanısıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Romanya ve Sırbistan'dan 485 sporcu katıldı.

İlimizi ve ülkemizi Milli Takımda ay yıldızlı forma ile temsil eden Kastamonu Erişen Spor Kulübü sporcumuz Tuğba Şengül, yarıştığı Poomsae Free Style kategorisinde Balkan Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Milli Marşımızı okutan başarılı sporcumuz Şengül, ilimizi ve ülkemizi gururlandırdı.

Şampiyonada, ilimizden 2 antrenör ve 1 hakem görev yaptı

İlimizde Taekwondo sporu adına birçok başarılara imza atan antrenörler Murat Şengül ve İsmail Arıkan, şampiyonada Milli Takım antrenörü, Şükrü Yılmaz ise hakem olarak görev yaptı.

Türkiye takım halinde birinci oldu

Müsabaka dalında 33 altın, 17 gümüş ve 57 bronz madalya kazanan ülkemiz, Poomsae kategorisinde 13 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Toplamda 46’sı altın, 21’i gümüş ve 63’ü bronz olmak üzere toplam 127 madalya ile Balkan Şampiyonu olan ülkemiz ilk sırayı aldı. Sırbistan’ın 2’nci sırayı aldığı şampiyonada 3’ncülüğü ise Bosna Hersek elde etti. 

Haber Merkezi