Türk Taekwondosunun duayeni İsmet Iraz Anıldı

Türk taekwondosunun duayen ismi İsmet Iraz, vefatının 1. yıl dönümünde anıldı.

  • 431
Türk Taekwondosunun duayeni İsmet Iraz Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsmet Iraz için ilk anma kabri başında gerçekleştirildi.

Karşıyaka Mezarlığındaki anma törenine, Iraz'ın ailesinin yanı sıra Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, eski takım arkadaşları ve sporcuları, taekwondo ve spor camiasından sevenleri ile gazeteciler katıldı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, burada yaptığı açıklamada, Iraz'ın Türkiye'de taekwondonun tanıtımına ve gelişimine öncülük ettiğine dikkati çekti. Şahin, Iraz'ın arkasında önemli eserler bıraktığını vurgulayarak; "Gittikleri zaman büyük eserler bırakan insalar hiçbir zaman ölmezler. Onlar sadece mekan değiştirirler. Kendisini rahmetle anıyoruz. Türk sporuna verdiği emekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Ailesine tekrar başsağlığı diliyorum. Ülkemize büyük değerler katmış insanların unutulmaması noktasında bunların devamını her zaman yapacağımızı özellikle belirtmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Mezarlığındaki anma töreninde Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Iraz için ikinci anma töreni ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Burada İsmet Iraz için hazırlanan sinevizyon gösterisi sunulurken, katılımcılar Iraz ile ilgili anılarını anlattı ve düşüncelerini paylaştı. Anma töreninin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi.