Taekwondoda Yılın İlk Altın Madalyası

Spor Genel Müdürlüğünün 2015 faaliyet programında yer alan ve 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Sivas'ta düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Taekwondo Final Müsabakaları sona erdi.

  • 1455
Taekwondoda Yılın İlk Altın Madalyası
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Sivas 4 Eylül spor salonunda yapılan final müsabakalarına 250 sporcu katılırken ilimizi 41 Kg'de temsil eden Oğuzhan Baş şampiyon oldu.

Sivas Valisi Sayın Âlim Barut’un katılımıyla, Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) Final Müsabakalarının açılış töreni gerçekleştirildi. 

İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşunun ardından Vali Âlim Barut yaptığı konuşmada: “böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmış olmaktan dolayı Sivas adına, şahsım adına mutluluğumu ifade ediyorum. Yarın milli takımlara seçilip, Türkiye’yi temsil ettiğinizde, madalya aldığınızda İstiklal Marşımız söylenecek ve Türkiye’nin gururu olacaksınız.

Spor sadece yarışmak kürsüye çıkmak, ödül almak değildir. Sporla hem bedeni hem de ruhu dinlendireceğiz ve eğiteceğiz. Dolayısıyla bu yaşlarda alışkanlık edindiğiniz davranışlarınız ömür boyu sizinle birlikte olacak. Kötü alışkanlıklardan uzak durup, sporla yaşamınızı sürdürdüğünüz için sizleri can-ı gönülden tebrik ediyorum. Sizlere önümüzdeki yıllarda yapılacak olan yarışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.
   
Açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uçun, Türkiye Taekwondo Federasyonu İcra Kurulu Koordinatörü (Genel Koordinatör) Ramazan Erçin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, çok sayıda sporcu ve sporsever katıldı.

Taekwondo İl Temsilcisi ve antrenörü İsmail Arıkan, "sporcumu başarılarından dolayı kutluyorum, 23- 25 Ocak 2015 tarihleri arasında ilimizde düzenlenen Analig Grup Müsabakalarında 1. olarak 27 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Ordu ilindeki Yarı Final elemelerine katılmış, gösterdiği üstün performans ile yine 1. olup, 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında Sivas'ta düzenlenen Final Müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır. Gerek teknik olsun, gerekse müsabaka performansı ile yaptığı her maçı üstünlük kurarak yüksek sayı farkı ile almış ve şampiyon olarak ilimize Taekwondoda 2015 yılının ilk altın madalyasını getirmiştir, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

MURAT ŞENGÜL