TAİB, gençlere yatırım yapacak

Türk Aksakaları Birliği (TAİB) Gençlik Teşkilatı'nı kurarak önemli bir organizasyona imza attı.

  • 4965
TAİB, gençlere yatırım yapacak

Bakü'deki merkez ofisinde önceki gün yapılan genişletilmiş genel kurulda konuşan TAİB Başkanı akademisyen Sudeyif İmamverdiyev, teşkilatlarının her geçen gün güçlendiğini şimdi de gençleri kucaklayarak önemli bir adım daha attıklarını söyledi.

Genel kurulda gençlik teşkilatının kurulması oy birliğiyle kabul edilerek onaylandı.

TAİB Başkanı ve Yeni Azerbaycan Partisi Agiller Meclisi üyesi Sudeyif İmamverdiyev yaptığı açılış konuşmasında, başkanlığını yaptığı birliğin raporların okunmasının ardından faaliyetlerin başarıyla uygulandığını ve sivil toplumun gelişmesi için devletin gerekli desteği verdiğini ve kendilerinin de bu alanda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Yeni çağın gereksinimlerini karşılamak ve daha verimli faaliyetlerin hayata geçirilmesi için yeni yeni projeler üretmeleri gerektiğini de sözlerine ekleyen İmamverdiyev, bölgede yaşanan süreçlere değinerek, Türk devletlerine yeni ufuklar açıldığını vurguladı.

Türk birliğinin güçlenmesinin tarihi bir zorunluluk olduğunu ve bu yolda gençlere de büyük sorumluluk düştüğünü belirten Sudeyif İmamverdiyev, "TAİB, gençlerle daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyecektir. Gençlerimiz TAİB'in ve Türk dünyasının geleceğidir.” şeklinde konuştu.

TAİB Gençlik Teşkilatı’nın kuruluş oylamasının ardından gençlik teşkilatı başkanlığına Subhan Hıdırzade, başkan yardımcılıklarına da Daşgin Hasanov ve Elgün Rüstemli seçildi. 19 yönetim kurulu üyesinden oluşan TAİB Gençlik Teşkilatı, Türk dünyasının genç nesilleri arasında iletişim kurma ve kaynaşması için gençlik programları organize edecek.

Genel kuruldaki konuların görüşülmesi ve oylamanın ardından genel kurula katılan Türk Araştırmaları Merkezi Başkanı Kenan Çarboğa, Türk Siyaset Yorumcusu Cihad Rahmi Akar yaptıkları konuşmalarda Türk dünyasının birlik beraberliğinden bahsederken, TAİB gibi sivil toplum örgütlerinin sayılarının artması gerektiğini ve Türk devletlerinin siyasi, ekonomik ve sosyal alanlarda daha çok birliktelik sağlaması gerektiğine vurgu yaptılar.