'Tarımda kullanılan mazotta '0' ÖTV istiyoruz'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kastamonu Merkez İl Genel Meclis Adayı Satılmış Külçe 'Tarımda kullanılan mazotta '0' ÖTV istiyoruz' dedi.

  • 595
'Tarımda kullanılan mazotta '0' ÖTV istiyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BBP Kastamonu İl Genel Meclisi Üyeleri çarşı pazar karış karış geziyorlar.

Hedef ulaşılmadık seçmen, sıkılmadık el bırakmamak.

Büyük Birlik Partisi adayları Satılmış Külçe, Erhan Başer ve Semih Yelis pazar esnafıyla ve pazara alışveriş için gelen vatandaşlarla bir araya geldiler.

Hem pazar esnafının hem de vatandaşların dertlerini dinleyip, sorularına cevap verdiler.

BBP Kastamonu İl Genel Meclis Üyesi Satılmış Külçe; “Tarımı destekleyip, üreticiye yeterli teşvik verilmezse sonucunda sebzede, meyve de sıkıntı yaşanır. Mazottaki ÖTV yatta, kotrada sıfır olup, çiftçiye verilen mazotta “0” olmaz ise ne yeterli ürün olur, ne de fiyatlar makul seviyede olur.”

Çiftçi mazotu özelinde kullanmıyor ki ÖTV ödüyor diyen Külçe; “Tarımda ÖTV sıfır olana kadar ve tarım girdilerinde KDV istisnası uygulanana kadar talebimizi dile getireceğiz” dedi.

Külçe; “Tarım alanında reform yapılıp, tarım arazilerinin bölünmesinin engellenip daha büyük tarım arazileri oluşturulmalıdır. Ekilmeyen tarım arazileri mülkiyet hakkına dokunulmadan kiraya verilmelidir ve ekilmeyen bir metrekarelik arazi kalmamalıdır. Doların yükselmesinden dolayı tohum, ilaç ve gübre gibi tarımda kullanılan girdilerin maliyeti artmış çiftçimiz zor duruma düşmüştür. Hükümetten talebimiz tarım girdilerine acilen ek teşvikler verilmelidir.”

Ziraat Bankasının çiftçiye vereceği kredi faiz oranlarının düşürülüp, vadesinin de uzatılmasını isteyen Satılmış Külçe; “Her zaman üretimden ve üreticiden yana olacağız. Kastamonumuz, temiz havası, kimyasala bulaşmamış toprağıyla hem organik tarımın, hemde tohum üretim merkezi olmaya adaydır” dedi.

İl Genel Meclisine seçildiklerinde her konuda çiftçilerimizin yanında olacaklarını söyleyen Satılmış Külçe, BBP İl Genel Meclisi adaylarına oy istedi.