Taş: "2015 Yılı Daday İçin İnşaat Yılı Olacak"

Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday'da yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

  • 265
Taş: &quot2015 Yılı Daday İçin İnşaat Yılı Olacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun Daday ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Daday'da yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri günden bu güne kadar bir çok çalışma ve görüşme yaptıklarını bildiren Başkan Taş, bu çalışma ve görüşmelerin sonucunda Daday'a bir çok proje ve çalışma kazandırdıklarını söyledi.

Başkan Taş yaptığı açıklamada, "İlçemiz de çok güzel gelişmeler oluyor. Bu gelişmelerin en başında Kaymakamımız Zafer Sağ başkanlığında kurduğumuz Daday Yüksek Öğrenim Derneğinin başarılı çalışmaları sonucunda ilçemize kazandırdığımız üniversitedir. İlçemize kazandırdığımız üniversitenin mutluluğunu yaşarken, bir mutlu haber de ilçemizin yetiştirmiş olduğu iş adamlarından Nafi ve Ümit Çeri ailesinden geldi. Üniversite yönetiminin bizlerden talep ettiği, yeni üniversite binasının yapım işini üstlenerek, mutluluğumuza mutluluk katan Çeri ailesine teşekkür ediyorum. Tabi arsa hibesinde bulunan yine ilçemizin yetiştirdiği esnaflarımızdan Sadık Atalay ve ailesine de teşekkür ederim. Şuan yeni üniversite binasında çalışmalar son sürat devam ediyor. Eğer bu çalışma temposunda gider, havalar da iyi giderse yeni bina bir dahaki eğitim öğretim yılına yetişecek. İlçemizde yine üniversite inşaatının yanı sıra üç önemli projede devam ediyor. Bunlar Belediyemiz ve DSİ ile ortaklaşa yaptığımız ''Daday Çayı Islahı'' Projesi, yine belediyemiz tarafından yapılan, İller Bankası'nın destekleri ile yürütülen ve Daday'a gelecek 35 yıl kanalizasyon sıkıntısı çektirmeyecek, "Tüm Şehir Kanalizasyon Yapımı'' inşaatı çalışmaları son sürat devam ediyor. Bunun yanı sıra yine ilçemiz adına önemli bir gelişme olan, Daday- Eflani yol çalışmaları da devam ediyor. Yine belediyemizin kardeş belediyecilik projesi kapsamında İzmir- Gaziemir Belediyesine yaptıracağı ''Kapalı Pazar Yeri'' projesi çok yakında başlayacak. Bu projeler bittiğinde Daday'ın çehresi değişecek. Yani 2015 yılı Daday için inşaat yılı olacak'' dedi.

SERKAN YILMAZ (İHA)