'Taşımacılık Daha Sistematik Bir Hale Gelmeli'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Özel Halk Otobüsleri İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gülük ve Güven Tur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Faruk İslamoğlu ile görüştü.

  • 432
'Taşımacılık Daha Sistematik Bir Hale Gelmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret eden Özel Halk Otobüsleri Başkanı Mustafa Gülük ve Güven Tur Başkanı Faruk İslamoğlu, şehir içi taşımacılık sistemi hakkında görüşmelerde bulunarak taleplerini ilettiler.

Kastamonu’da 7 bin öğrencinin ulaşım hizmetlerini karşıladıklarını belirterek sözlerine başlayan Güven Tur Başkanı, bu işi sadece ticari bir kaygıyla yürütmediklerini ve öğrencilerin güvenli bir şekilde ulaşımlarını sağlamalarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Kastamonu’da belirli noktalarda güvenli indirme-bindirme yerlerinin oluşturulmasını talep eden İslamoğlu; “Bunun Türkiye’de örnek olacak bir proje olarak hayata geçirilmesini ve çocuklarımızın ev-okul arasındaki ulaşımlarının daha sağlıklı, daha güvenli bir alanda gerçekleştirilmesini istiyoruz” dedi.

Taşımacılık sistemindeki en önemli gayenin öğrencilerin güven içerisinde ulaşımlarını sağlamak olduğunu vurgulayan Tahsin Babaş da bu projeye destek vererek bu konunun üzerinde detaylı olarak çalışılması gerektiğini ifade etti.

Şehir içi taşımacılığının daha düzenli bir hale kavuşmasını amaç edindiklerini ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek sözlerini sürdüren Babaş; “Servis sisteminin amacı güvenli ulaşımı sağlamaktır. Hem halk otobüsleri açısından hem de öğrenci servisleri açısından bakıldığında şehir içi taşımacılığının daha sistematik bir hale gelmesi lazım” diye konuştu. Ayrıca Babaş, ana yol güzergâhı boyunca servis araçları için durak yerleri belirlenmesine dair çalışma yapılması talimatını verdi.

(KG)