'Taşköprü'deki köprüler acilen onarılmalıdır'

CHP Kastamonu Milletvekili Baltacı, sel felaketleri sonrasında yıkılan Taşköprü'deki köprülere dikkat çekerek, 'köprüler acilen onarılmalıdır.' dedi.

  • 1643
'Taşköprü'deki köprüler acilen onarılmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis üyesi Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak yaptığı açıklamada, sel felaketleri sonrasında yıkılan Taşköprü’deki köprülere dikkat çekti.

11 Ağustos 2021 ve 28 Haziran 2022 tarihlerinde meydana gelen sel felaketleri sonrasında köylerdeki mağduriyetlerin devam ettiğini söyleyen Milletvekili Hasan Baltacı, şöyle konuştu:

“Tarımsal üretim ve hayvancılıkta Kastamonu’muzun en önemli ilçelerinden olan Taşköprü’müzün Karşı, Bük, Aşağı Çit, Yukarı Çit ve Kızılcaören köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın her gün kullanmak zorunda olduğu Bük Köyü Köprüsü yıkılmış, Yavuç Çayı Köprüsü ise yıkılmak üzeredir. Hemşerilerimiz kış bastırıp, sular yükselmeden Yavuç Çayı Köprüsü’nün bir an önce onarılmasını, Bük Köyü Köprüsü’nün ise kalıcı olarak yapılmasını beklemektedir. Verdiğimiz vergiler, bu ülkenin kaynakları yandaşa değil vatandaşa, köylerimizin ihtiyaçlarına harcanmalıdır.”