Taşköprü MHP Arabacı'yla yola devam dedi

MHP'de Taşköprü ilçe kongresi yapıldı. Mevcut başkan Mustafa Arabacı ile yola devam denildi.

  • 1541
Taşköprü MHP Arabacı'yla yola devam dedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik, Kazanan Türkiye Olacak" teması ile yapılan kongre saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Mevcut İlçe Başkanı Mustafa Arabacı kongrede bir açılış konuşması yaptı. Arabacı konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“İstiklal için birlik istikbal için dirlik kazanan türkiye olacak düsturu ile liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde, milletimizin ve davamızın hizmetinde anlayışı ile Milliyetci Hareket Partisi Taşköprü İlçe Teşkilatımızın 12. olağan kongresini gerçekleşiriyoruz. İlçemiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu vesile ile başta devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Türk milletine hizmeti geçmiş Türk büyüklerini, kurucu kahramanları, tüm şehitlerimizi, cennet mekan başbuğumuz Alparslan Türkeş’i, Ruhi Kılıçkıran'dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na ülkücü şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş tüm dava büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun."

Kastamonu siyasetinde önemli bir yeri olan Taşköprü, 50 yıllık mazisi olan, yıllardır verilen büyük emeklerin sonunda üç hilalle buluşmuş olduğunu belirten Arabacı; "Tüm ülkücülerin gençlik hayalleri gerçek olmuş, hilal burca çekilmiştir. Dönemin ilçe başkanı ve yönetimine, emeği geçen herkese, Belediye Başkanımız Abdullah Çatal ve meclis üyelerimize, İl başkanı iken seçimler öncesi ve seçim sürecinde koyduğu hedefe milim esnemeden ilerleyen, Taşköprü seçiminde de büyük pay sahibi olan dönemin İl Başkanım Yüksel Aydın’a teşekkür ediyorum. Bu başarı için en büyük teşekkür 15 temmuz darbe girişiminin olduğu gece ve sonrasında  milletimiz tarafından  çok daha iyi anlaşılan, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışıyla siyaset yapan, en kritik zamanlar aldığı kararlarla ülkemizin önünü açan liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Allah ömürlerini uzun etsin.

Elbette bu günlere kolay gelmedik. Bu noktada vefamızı göstermek ve geçmişimizi hiç bir hal ve şartta unutmamak lazımdır. Daha 1973 yılında ilçemize ziyaretleri hareketin ilçemizdeki sağlam temellerini atan merhum başbuğumuz cennet mekan Alparslan Türkeş’i, kendisine destek olan, yolundan hiç ayrılmamış değerli dava büyüklerimizi, zor zamanlarda, imkansızlıklara  rağmen Taşköprü’de büyük emekleri olan rahmetli başkanlarımız, görev sırasıyla Satı Demircioğlu, Mecit Tabaker, Süleyman Başaran, Selçuk Ulusoy ve Mustafa Ünal’ı, merhum Ülkü Ocakları Başkanımız Mehmet Yıldız’ı rahmetle şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Ülkü yolunda verdikleri tüm emekleri için Allah onlardan razı olsun. Hayatta olan ilçe başkanlarımız ve yönetim kurulu üyesi olarak hizmeti geçmiş herkese sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler diliyorum. İlk ocak başkanımızdan son ocak başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Şunu biliyor ve gönülden inanıyorum ki ülkücü harekete zerre emeği geçen kimse unutulmaz, emeği zayi olmaz. Zira bu dava kutludur, bu hareket şehitleri olan bir harekettir. Aksakallıların duası ülkücü hareketin üzerimizdedir” dedi.

Kongreye Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, AK Parti Taşköprü İlçe Başkanı Hüseyin Erol, MYK üyesi Davut Haskırış, MYK üyesi Tarık Ziya Çığılcı, Ülkü Ocakları Kastamonu İl Başkanı Haluk Yakar, İlçe Başkanları, MHP Kadın Kolları İl Başkanı ve İl Genel Meclis üyeleri, önceki dönem Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, önceki dönem Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın ve çok sayıda partili ve davetli katıldı.

Kongre sonucunda MHP Taşköprü İlçe Başkanlığına Mustafa Arabacı yeniden seçildi.

Arabacı Başkanlığından oluşan yeni yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu; Yusuf Ankaralı, Ziya Ergün, Mustafa Yüksel, Nuh Şimşek, Necati Çelik, Cavit Sandalcı, Salih Koçak, M. Ali Şahin, Mehmet Şahin, Sedat Sezer, Ali Yalçın, Erkan Ünal, Hüseyin Akgün, Serhat Gökmen.