Taziye Birimi Ailelerin Acılarını Paylaşacak

Vatandaşların mutlu günlerinde sevinçlerini paylaşan ve yaşamın son yolculuğunda Kastamonu Belediye Başkanlığının kurduğu taziye birimi son hizmeti yerine getirip ailelerin acılarını paylaşacak.

  • 655
Taziye Birimi Ailelerin Acılarını Paylaşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Belediyecilik anlayışına büyük önem veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın talimatları doğrultusunda taziye birimi kuruldu. Kurulan taziye birimi çok sevdikleri yakınlarını kaybeden vatandaşları evlerinde ziyaret ederek belediye olarak yanlarında oldukları mesajını verecekler.

Kültür ve Sosyal Yardım İşleri ve Mezarlıklar Birimi bünyesinde kurulan taziye biriminin başına İlahiyatçı Yazar Sabri Bayındırlı getirildi.

İstanbul Belediyelerin de taziye birimlerinin kurulması fikrine öncülük eden Sabri Bayındırlı, belediye taziye birimi olarak vatandaşların acılı günler de yanlarında bulunup ailelerimizin acılarını birlikte paylaşacaklarını belirterek, “Belediye Başkanımız Tahsin Babaş ilk yapılacak işin vatandaşa hizmet olduğunu söyler. Başkanımızın talimatlar doğrultusunda kurulan taziye biriminin ilk görevi vatandaşın acılı gününde yanında, yanıbaşında hizmetkarı olmaktır. Güvenle şahsıma verilen bu önemli görevi ekibimizle birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bu birimin kurulmasından çok kişinin haberi belkide yok. Sizlerin yazmasıyla daha çok bilinmiş olacak. Taziye birimi çalışmalarına başladı. Vefat edenlerimizin cenazelerinin yıkanmasından defin işlemlerine kadar ücretsiz olarak hizmetlerimizi yerine getiriyoruz. Cenaze sahiplerinin kederli günlerinde yanlarındayız. Onları teskin ediyoruz. Başkanımızın talimatları doğrultusunda yakınlarını kaybeden ailelerimizin acılı günlerinde yanlarında olup acılarını hafifletmeye çalışıyoruz. Belediyelerin asli görevi insana hizmettir. Bu düşünce ikliminde çok sevdikleri yakınlarını kaybeden aileler acı ve telaş içinde ne yapacağını bilemez hale geliyorlar. Ailelerin bu zor anın da taziye birimi yanlarında oluyor. Belediye Başkanımızın başsağlığını ailelere iletiyoruz. Doğru yaptığımıza inandığımız hizmetlerimizle iyi günde, kötü günde, belediye olarak vatandaşlarımızın daima yanların da olduğumuzu vatandaşlarımıza hissettiriyoruz" dedi.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)