TBB'den, Meslek İçi Eğitim Semineri

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile Kastamonu Barosu, Meslek İçi Eğitim Semineri düzenlendi.

  • 278
TBB'den, Meslek İçi Eğitim Semineri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Adliyesi'nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde, "Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvurular" konusu işlendi. Seminere eğitim sorumlusu olarak TBB Eğitim Merkezi’nden Avukat Atalay Aksay, eğitmen olarak ise Profesör Doktor Osman Korkut Kanadoğlu ve Yardımcı Doçent Doktor Burak Çelik katıldı.

Seminerde konuşan Eğitim Sorumlusu Av. Atalay Aksay, TBB Eğitim Merkezi olarak 2010 yılından bu yana 552 eğitim seminerini Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu eğitim seminerlerinin ardından toplam 57 bin kişiye sertifika verdiklerini ifade eden Aksay, “Kastamonu Barosu’nda ki meslektaşlara Ankara’da düzenlenen seminerlere de katılmalarını istiyorum. 2016 yılı eğitimleri için önümüzde ki hafta ön kayıt olacak. 20 sene önce Kastamonu’ya gelmem gerekiyordu ama 20 yıl gecikmeli de olsa geldim. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

Seminerde ilk olarak Prof. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu, katılımcılara Anayasa Mahkemesinin kuruluşu ve usul hakkındaki başvurular hakkında bilgiler verdi. Kanadoğlu’nun ardından Yrd. Doç. Dr. Burak Çelik ise, seminerin sabahki oturumunda Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

(İHA)