TBMM'nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz Oldu

TBMM'nin 26. Başkanlığına, dördüncü turda 258 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.

  • 493
TBMM'nin 26. Başkanı İsmet Yılmaz Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


- 258 MİLLETVEKİLİNİN OYUNU ALAN İSMET YILMAZ TBMM'NİN YENİ BAŞKANI SEÇİLDİ, BAYKAL İSE 182 OYDA KALDI 

- BAYKAL'IN SONUCU AÇIKLAMASININ ARDINDAN CHP'Lİ VEKİLLER MHP'Lİ VEKİLLERİ ALKIŞLAYARAK PROTESTO ETTİ

TBMM'nin 26. başkanını belirlemek için yapılan dördüncü tur oylama işlemi tamamlandı. Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turunda 258 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM'nin yeni başkanı seçildi.

TBMM'nin 26. başkanını seçmek için Genel Kurul, TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Dün yapılan ilk iki turdan sonuç çıkmamasının ardından bugün gerçekleştirilen üçüncü turda da sonuç çıkmadı. Ardından dördüncü tura geçildi.

Üçüncü turda en çok oyu alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz ile CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın yarıştığı Meclis Başkanlığı seçimlerinin dördüncü en çok oyu alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz yeni TBMM Başkanı seçildi. En çok oy alan iki adayın yarıştığı dördüncü turda 547 milletvekili oy kullandı. Dördüncü tur sonuçlarına göre, İsmet Yılmaz 258, Deniz Baykal 182 oy aldı. 29 oy boş kullanıldı, 78 oy ise geçersiz sayıldı.

Baykal'ın sonucu açıklamasının ardından CHP'li vekiller MHP'li vekilleri alkışlayarak protesto etti. Oylama işleminin ardından TBMM'nin yeni başkanı İsmet Yılmaz, tebrikleri kabul etti. 

İSMET YILMAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

TBMM Başkanı seçilen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın öz geçmişi şöyle:
"İsmet Yılmaz, 10 Aralık 1961'de Sivas Gürün'de doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Turunç'tur. Hukukçu, Yönetici ve Gemi Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Makine Bölümünden ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisanslarını İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk ABD'de yaptı. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü deniz hukuku alanında tamamladı.

Kamu ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis, müşavir avukat olarak çalıştı. 2002'de Denizcilik Müsteşarı olarak atandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 2007'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine getirildi. Anayasanın 114. maddesi uyarınca 1 Kasım 2007'de TBMM dışından Ulaştırma Bakanlığına atandı. 61. Hükümette Milli Savunma Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 3 çocuk babasıdır."

SİNAN USLU-DERYA YETİM (İHA)