Teknik Direktör Rasim Kara, Kastamonu'ya geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğünde Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, Kastamonu'yu ziyaret etti.

  • 1061
Teknik Direktör Rasim Kara, Kastamonu'ya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere şehre gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğü’nde bölgeler sorumlusu olarak görev yapan Rasim Kara, ilk olarak İsmail Dikmenli Spor Tesislerini ziyaret etti. Kara, burada Kastamonuspor 1966’lı futbolcularla bir araya geldi.

Kastamonuspor’u yakından takip ettiğini söyleyen Kara, Kastamonu’da spor anlamında gelişmeleri çok olumlu bulduğunu ve futbol camiasında bir üne sahip oldukları için yönetime teşekkür etti.

Rasim Kara, “Çocuklar, hocalarım, sahipsiz değilsiniz. Siz başarıyı hak etmişsiniz. Yolunuz açık olsun” dedi. Kara, KSK 1966’ya başarılı bir sezon ve 2. Lig’de bu sezon görmek istediklerini söyledi.

"ÇİM SAHADA DOYA DOYA ANTRENMAN YAPAMADAN BIRAKTIM"

20 yıl boyunca amatör ve profesyonel olarak spor yaptığını anlatan Rasim Kara, “Beşiktaş'ta jübile yaptım. Jübileye gelen dostlarım ve basın mensuplarıyla yemek yedik. Bana anılarını anlat dediler. Ben de kariyerim boyunca yaptığım maçları anlatmamın gerekli olmadığını söyledim, bunlara zaten tanıklardı. Ama şunu söyledim, 20 sene oynadım ama bir defa çim sahada doya doya antrenman yapamadan bıraktım. Mezar taşıma da, yirmi sene amatör ve profesyonel kaleci olarak oynadı ama bir defa çim sahada doya doya antrenman yapamadan bıraktı, diye yazdırın dedim.” şeklinde konuştu.

"İSMAİL DİKMENLİ TESİSLERİ, İNANILMAZ BİR TESİS"

Kara, ayrıca çim sahaların futbolcular için antrenmanlarda büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kastamonuspor 1966’ın Kuzeykent’teki tesislerini çok beğendiğini söyleyen Kara, “İsmail Dikmenli Tesisleri inanılmaz bir tesis. Çoğu yerde böyle bir tesis yok. İki sene önce bir araştırma yaptık, özellikle 1. lig 2. lig ve 3. lig'de 127 tane profesyonel takımdan hiç tesisi, antrenman sahası olmayan kırka yakın yerler var. Alt yapısı hak getire. Hollanda'ya, Ajax'a gittik sadece alt yapıya ait 11 tane sahası var. Tesisleri var ve bütçeleri var. Yine Hollanda'da bir amatör takıma gittik. Amatör takımın da yedi tane çim sahası var. Sadece bir yaş grubunun altı tane takımı var. Onların da bütçeleri var. Türkiye'de yaptığımız araştırmalarda alt yapısına ait suni çim ya da normal çim olan takımlara çok iyi dedik. Alt yapı hocalarına para vermeyen takımlar var, bunları Fatih hoca açıklar. Yakında bir çalışma daha yapıyoruz, tüm alt yapı hocalarının maaşlarını günü gününe ödeyecek sistem getiriyoruz." dedi.

"OYNADIĞINIZ OYUNDAN ÖNCE ZEVK ALIN"

Sporun ve futbolun bir oyun olduğunu hatırlatan Kara, “Kırmızı-siyahlılara biz tiyatrocu gibiyiz. Biz iyi oynamak zorundayız. Önce biz zevk almak zorundayız, ıstırap çekerek zevk almadan oynanmaz zevk almamız lazım oyundan. Onun için hata yapmaktan korkmayın zaten hocalarınızın sizi çok iyi analiz ettiği ortada. Taraftarlar iyi bir oyun izlemek ister. Yolunuz açık olsun kardeşlerim, gerçekten büyük iş yapıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’nun spordaki başarısının ün kazandığını aktaran Rasim Kara, “Belki bilmiyorsunuz ama herkes sizi konuşuyor. Biz federasyona her hafta bakıyoruz kendi sitemizden liglerin analizlerine. Sizlerle iftihar ediyoruz, başarılar diliyoruz. Futbolun meyvesi goldür. Neden azalıyor. İzleyen taraftarlarımız da aynı şekilde. Bir düşünmemiz gerekir. Demek ki istediğini bulamıyorlar, kaçıyorlar. 2 bin seyirci gelmeyen süper lig maçları var. O yüzden bu felsefeyle devam edin arkadaşlarım. Zevk alın, oynadığınız oyundan önce sen zevk alın. Oyuna girerken de oynarken de oyundan çıkarken de zevk al.” diye konuştu.

Efsane kaleci Rasim Kara, daha sonra Vali Şehmus Günaydın’ı ve ardından Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.