Tekstil İşçilerinin Makine Nöbeti Sürüyor

İşçiler, tekstil atölyesinde gece gündüz vardiyalı bir şekilde nöbete devam ediyor.

  • 993
Tekstil İşçilerinin Makine Nöbeti Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da bir tekstil firmasında çalışan işçiler, 2 aylık maaş ve 4 aylık mesai ücretleri karşılığında tekstildeki dikiş makinelerine el koymuştu. Bu kapsamda işçiler, tekstil atölyesinde gece gündüz vardiyalı bir şekilde nöbete devam ediyor.

Kuzeykent Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıldır fason üretim yapan 130’u kadın toplam 150 işçinin çalıştığı tekstil firması iflas etti. Bunun üzerine ana firma, işçilerin maaşlarını ödemeden Cumartesi gecesi Kastamonu’da bulunan dikiş makinelerini kamyonlara yükletip kentten kaçırmak istedi. Durumu fark eden işçiler, fabrikayı basarak makinelere el koydu. İşçiler, Ocak ve Şubat ayı maaşları ile 4 aylık mesai ücretleri verilmediği gerekçesiyle fabrika sahibi hakkında polise de şikayette bulundu.

Tekstil işçileri, Cumartesi gününden itibaren makinelerin tekrar kaçırılmasına engel olmak için fabrikada nöbet tutmaya başladı. İşçiler, alacakları ödeninceye kadar nöbetlerinin süreceğini söylediler.

Tekstil fabrikası çalışan İsmail Gürnar, arkadaşları ile birlikte gece gündüz fabrikada nöbet tuttuklarını belirterek, “Ancak hala alacaklarımız ödenmedi. Fason üretim yaptıran asıl firmanın Tokat’ta 400 kişilik yeni bir fabrika açtığı söyleniyor. Fason üretim yapan bizim çalıştığımız firmanın da bu yüzden işi durdurduğu belirtiliyor. Bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Cumartesi gecesi makineler kaçırılmak istenince her şey ortaya çıktı. Biz son ana kadar paramız gelecek, çalışmaya devam edeceğimizi düşündük. Şimdi tek isteğimiz 2 aylık maaş ve 4 aylık mesailerimizin ödenmesi” dedi.

İsmail Gürnar, gece makineleri kamyonlara yüklerken adeta yağmalandığını ve makinelerin fişlerinin çekilmeden kesilerek veya kopartılarak söküldüğünü söyledi.
Fabrika çalışanı Gönül Yahyaoğlu ise, "9 yıldır bu fabrikada çalışıyoruz. Gece sabahlara kadar çalıştık. Mesai yaptık. Bizim hakkımız ödenmeden makineler kaçırılmak istendi. Biz, buna engel olduk. Hakkımız ödensin biz de yolumuza bakalım onlar da yoluna gitsinler" dedi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)