TEMA Vakfı'ndan İhsangazi'de Gönüllü Çalışma

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) İhsangazi Gönüllü Sorumluluğu çalışmalarına farkındalık oluşturarak devam ediyor.

  • 659
TEMA Vakfı'ndan İhsangazi'de Gönüllü Çalışma
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vakfın amacının sadece fidan dikmek olmadığını farklı çalışmalarında vakfın bünyesinde yapılabildiğini göstermek ve ilçede yer alan öğrenci ve halkın dikkatini çekmek amacıyla İhsangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak protokol kapsamında ilçe anaokulu duvarlarına resim çizerek çevre düzenleme çalışması yapıldı.

TEMA Vakfı İhsangazi’de kurulduğu günden bu yana çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Stant çalışması, doğa yürüyüşleri, konferanslar, fidan dikme etkinlikleri yanında bu çalışmalarıyla da eğitime verdikleri önemi gösterdi. Çocukların için anaokulu eğitiminin önemli olduğunu ve burada alınan eğitimin çocuk hafızasında yer alarak unutulamayacağını belirten ekip, bu çalışması ile çocuklara doğa ve hayvan sevgisi kazandırmaya başladıklarını belirtti.

Etkinlikler sonrası açıklamalarda bulunan ilçe sorumlusu Şükrü Bitkin, yaptıkları çalışmalara ile ilçeye ve üniversite öğrencilerine yönelik faydalı işler yaptıkları için son derece mutlu olduklarını belirtti. Ayrıca her etkinlikte olduğu gibi bu etkinlikte de gönüllülerin desteğinin çok büyük olduğunu vurgulayarak emeği geçen gönüllülere ve de özellikle çizimler konusunda TEMA vakfı İhsangazi Gönüllü Sorumluluğuna destek veren Duvar Ressamı ve Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksek Okulu öğrencisi olan Gülçin Yaman’a teşekkür etti. İlçe halkının yavaş yavaş TEMA Vakfına karşı duyarlılığının artmaya başladığını da ekleyen Bitkin, gönüllülerin desteği olduğu sürece yeni çalışmalar ile ilçede farkındalık yaratmaya devam edeceklerini belirtti. Son olarak Bu günümüzü Yarınlar İçin Yeşertiyoruz sloganı ile herkesi TEMA vakfı gönüllüsü olmaya davet etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)