Temiz Çevre Projesi MYO'da Başlatıldı

TEMA İhsangazi "Temiz Çevre Projesini" İhsangazi Meslek Yüksekokulu'nda Başlattı.

  • 1678
Temiz Çevre Projesi MYO'da Başlatıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma( TEMA) Vakfı İhsangazi Gönüllü Sorumluluğu, çevre bilinci uyandırarak çevresini koruyan fertler yetişmesini sağlamak amacıyla "Temiz Çevre Projesi"ne İhsangazi Meslek Yüksekokulu (MYO)'ndan başladı.

Kastamonu Üniversitesi İhsangazi MYO'da gerçekleştirilen "İklim ve Toprak" konulu konferansta, toprağın önemi ve iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yapılması gerekenler anlatıldı. Konferansa öğrencilerin yanı sıra Kastamonu Üniversitesi akademik ve idari personeli ile ilçe kurum amirleri de katıldı. Ardından İhsangazi Meslek Yüksek Okulu Bahçesinde tüm katılımcılarla birlikte çevre düzenleme ve çöp toplama etkinliği gerçekleştirildi.

İlçede faaliyet göstermeye başlayalı tam bir yıl olan TEMA İhsangazi Gönüllü Sorumluluğu, bu süreçte TEMA adına bir çok çalışma yapıldığını ve bu sayede de ilçede gerek halk gerekse üniversite öğrencileri arasında önemli ölçüde çevre bilinci oluşturduklarını ifade etti. Ekip, faaliyetlerine başladıklarından beri onlara destek veren İlçe Kaymakamına, İlçe Belediye Başkanına, Kastamonu Üniversitesi İhsangazi Meslek Yüksek Okulu Müdürüne, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, Danışmanlığımızı yürüten ve bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İhsangazi Meslek Yüksek Okulu Veterinerlik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. G. Ülke Çalışkan'a teşekkür ederek temiz ve yeşil bir İhsangazi, temiz ve yeşil dünya için herkesi TEMA Vakfı Gönüllüsü olmaya davet etti.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan TEMA Vakfı İhsangazi  Sorumlusu Şükrü Bitkin, toprağın ve çevrenin önemini vurgulayan bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Benzeri etkinlikleri ilçedeki diğer okullarda ve merkezde halkın da katılımıyla gerçekleştirilerek İhsangazi'de çevreye duyarlılığı arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.

(KG)