Temür "Çipli kimliklerin dağıtımı 10 yılı bulur"

Büro Memur Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür ve yönetim kurulu üyeleri Kastamonu Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret ederek, çalışanların sorunları ve talepleri hakkında açıklama yaptı.

  • 1514
Temür "Çipli kimliklerin dağıtımı 10 yılı bulur"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Temür; "Ülkemizin nüfusu 2007 yılında 70 milyon iken 2017 yılı nüfusumuz 80 milyon civarındadır. Çipli kimlik kartlarının verilmesiyle beraber nüfus müdürlüklerinde vatandaş yoğunluğu bir kat daha artmıştır. 80 milyona yaklaşan Türkiye nüfusuna çipli kimlik kartlarının en sağlıklı şekilde bir an önce dağıtılması ulusal güvenliğimiz açısından oldukça önemlidir.

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Kastamonu Merkez ve merkeze bağlı köylerin toplam nüfusu 2015 yıl sonu verilerine göre 141,944’tür. Bu sayı 2016 yıl sonu verileri açıklandığında 145,000 civarında olması beklenmektedir. Kastamonu Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü günlük 3 başvuru masası ile ortalama 105 kimlik başvurusu alabilmektedir. Çipli kimlik kartları başvurusu sırasında biyometrik veri alınırken sık sık parmak ve damar izi, el ayası alınamadı, parmak izi kalitesiz uyarısı veriyor. Sistem kaynaklı bu tür hatalarla birlikte bazen bir vatandaş için bir saat mesai harcama lüzumu doğuyor.

Bir yılı tatiller hariç ortalama 240 iş günü olarak hesapladığımız zaman mevcut altyapı ve memur sayısı göz önüne alındığında çipli kimlik kartlarının tüm vatandaşlara dağıtılması en iyi olasılıkla 5,5-6 yıl sürecektir. Buna ehliyet ve pasaportların nüfus müdürlüklerine devredilecek oluşunu da eklediğimiz zaman bu süre 10 yılı bulacaktır.

Nüfus müdürlüğü personelleri vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm yolları üretme ve kaliteli hizmet verme hususlarında özveriyle çalışmaktadır. Sendikamız tarafından daha önce uzlaşma sağlanan fazla mesai konusunda yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapması nüfus personeli açısından makul bir hak talebidir.

Sistemin sağlıklı işlemesi için; nüfus müdürlüklerinin daha rahat hizmet verebileceği bir yer tahsis edilmesinin, çipli kimlik kartı başvurusu masa sayısının artırılmasının, nüfus personeli takviyesi yapılmasının, nüfus memurlarımızın ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesinin, çalışanların motivasyonu açısından iyi olacağı kanaatindeyiz." dedi.