Terör'e Karşı Birlikte Hareket Etmeliyiz

TEMA Vakfı İhsangazi Sorumlusu Şükrü Bitkin Ankara'daki saldırının ardından Teröre karşı birlikte hareket etmenin gerekliliğini vurguladı.

  • 494
Terör'e Karşı Birlikte Hareket Etmeliyiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEMA Vakfı İhsangazi Sorumlusu ve aynı zamanda Karabük Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde Master yapmakta olan ve yakın siyasi tarih çalışmaları yapan Şükrü Bitkin Ankara’daki saldırının ardından Teröre karşı birlikte hareket etmenin gerekliliğini vurguladı.

Şükrü Bitkin yaptığı açıklamada “Ülkemiz son günlerde önemli dar boğazlardan geçmektedir. Gerek Ülkemizin Doğu ve Güneydoğusunda gerekse Batısında yaşanan terör olayları her geçen gün artış göstermekte ve terör adeta tırmanmaktadır. Ülkemizin kalbinde son iki ayda yaşanan iki patlamada bunu gösterdi. Bizler terör olayları karşısında suçlu aramaktan ziyade çözüm önerileri aramalıyız. Şüphesiz bunu yaparken de siyasi görüşümüzü bir kenara bırakmalıyız. Çünkü ‘Terörün İktidarı ve muhalefeti olmaz’ terör devlet sorunudur. Devlet içerisindeki herkesi de ilgilendirir.  İşte bu devlet sorunu birlikte hareket edilerek çözülmeli ve kesin sonuçlara ulaşılmalıdır. Bura da önemli görev yasa koyuculara düşmektedir. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için ortak karar alınmalı ve ortak hareket edilmelidir. Ülkemiz içerisinde teröre yandaşlık yapan ve ülkemizde ihanet eden herkes gerekli cezalara çarptırılmalı ve kanayan yaramız terörün önüne geçilmelidir. Terörün çözümünde iktidarın ve muhalefetin olmayacağını tekrar belirterek; siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket ederek çözüm yolları bulunması gerektiğinin altını çiziyor, Ankara’daki ve Diyarbakır’daki patlamalarda şehit olan asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi.