THK'da Şirin dönemi

Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şubesi'nde devir teslim töreni yapıldı. Başkan Mücahit Dağdelenoğlu görevi Ahmet Şirin'e teslim etti.

  • 2099
THK'da Şirin dönemi

14 Mayıs’ta yapılması planlanan 2023 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olacağını açıklayan Türk Hava Kurumu (THK) Şube Başkanı Mücahit Dağdelenoğlu istifa etti.

Dün gerçekleştirilen devir teslim töreni ile görevini Daday İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin’e teslim etti.

"Türk Hava Kurumu Türkiye'deki en önemli sivil toplum kuruluşudur"

Türk Hava Kurumu'nun 1919 yılında Donanma Cemiyeti olarak kurulmuş tüm Osmanlı coğrafyasının ve Cumhuriyet'ten sonra da tüm Anadolu coğrafyasının tüm illerin bağışlarıyla Türk havacılığının gelişmesi adına büyük hizmetler vermiş bir kuruluş olduğunu söyleyen Mücahit Dağdelenoğlu, "Kastamonu şubemiz 1930'lu yıllardan bu tarafa Kastamonu'da hizmet etmiş, Türk havacılığının gelişmesine öncülük etmiştir. Türk Hava Kurumu Türkiye'deki en önemli sivil toplum kuruluşlarından bir tanesidir." dedi.

Radyo kontrollü uçak modelciliği kursu verildi

Türk Hava Kurumunda bulunmuş olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Dağdelenoğlu, "2019 yılında yönetim kurulunun istifa etmesiyle beraber Genel Başkanlık tarafından Tahir Altıkulaçoğlu başkanlığında bir yönetim oluşturulmuştu. Bizde o yönetim kurulundaydık. Rahmetli Tahir Altıkulaçoğlu Başkanımızın koronavirüs hastalığı nedeniyle vefatından sonra da bize yönetim kurulu güvenerek bir görev verdi. Biz de bu iki yıllık süreç içerisinde 2021 yılı Mart ayı ile 2023 yılı Mart ayı sürecinde elimizden geldiğince yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle, saymanımızın çabalarıyla Türk Hava Kurumunda hizmet etme fırsatını bulduk. Bu anlamda ben bizi buraya layık gören dönemin Valisi Yaşar Karadeniz'e, daha sonradan bizim çalışmalarımıza destek veren Valimiz Avni Çakır Beyefendiye teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde bize destek veren sivil toplum kuruluşlarına, devlet kuruluşlarına, kamu kuruluşlarına da teşekkürlerimi iletiyorum. Bu süreç içerisinde model uçak kurslarını arttırdık. Model uçak kursuyla ilişkili olarak 250'den fazla ortaokullu liseli kardeşlerimize, İhsan Ozanoğlu'nda eğitim gören engelli kardeşlerimize model uçak kursları verdik. Yine Kastamonu'da bize gelen talepleri daha da arttırabilmek açısından model uçak eğitmen kursu açtık ve model uçak kursu verebilecek eğitmenlerin sayısını da Kastamonu'da arttırmış olduk. Yine Kastamonu'da bugüne kadar yapılmamış bir kurs olan radyo kontrollü uçak modelciliği kursu verdik. Bu pilotluğun ilk adımı olan bir eğitimdi. Bu anlamda biz Kastamonu'da havacılık adına ne yapılabiliyorsa onu yapmaya çalıştık. Hizmetlerinden dolayı saymanımız Sevil hanıma teşekkür ediyorum. Onun gayretli çalışmalarıyla bu noktaya gelindi." ifadelerini kullandı.

"Milletvekili aday adayı olacağımdan dolayı istifa ettim"

Dağdelenoğlu, "Türk Hava Kurumunun kuruluşu itibariyle ve bugün geldiği konum itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin katkılarının olduğu, herkesin gönül koyduğu ve destek olduğu bir kuruluş olması nedeniyle Türk Hava Kurumunun siyaset üstü bir kuruluş olduğuna inancımdan dolayı bugün istifa etmeye karar verdim. İnşallah şahsım adına 2023 yılı seçimlerinde milletvekili aday adayı olarak müracaatta bulunmayı düşünüyorum."

Dağdelenoğlu son olarak; "Genel Başkanlığımızın tensipleri, Kastamonu'da yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Ahmet Şirin Başkanımızın ve ekibinin Türk Hava Kurumu hizmetini devam ettirmesine karar verildi. Ben kendisine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ahmet Şirin ve yanında bulunan onun ekibinde olan kardeşlerimiz genç, dinamik. İnşallah bu hizmeti daha da ileriye taşıyacak. Türk Hava Kurumunun tüm Kastamonu'nun beğeni ile karşılanan daha da güzel bir kurumu olacağına dair hiçbir şüphem yok. İnşallah bizler de Türk Hava Kurumunun üyeleri olarak daha önceden gelen tüm üyelerle beraber yine Ahmet Başkanımıza ve onun ekibine bir görev şuuru içerisinde destek vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Türk Hava Kurumunu daha iyi noktaya taşımaya çalışacağız"

Türk Hava Kurumu Kastamonu Şubesi Başkanı Ahmet Şirin, "Öncelikle başkanıma ve ekibine, Genel Merkezimize de ekibimizi onayladığı ve bize destek verdiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizle yaşıt Türkiye'nin en marka sivil toplum kuruluşu olan Türk Hava Kurumunu, Cumhuriyetimizin vizyonu olan 'istikbal göklerdedir' şiarıyla gençlere havacılığı sevdirmek, bu bayrağı devraldıktan sonra daha ileriye taşımaya Kastamonu gençliğine insanlarımıza havacılığı sevdirmeye, her türlü etkinlikte hem kamu hem özel sektör hem sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde daha iyi noktaya taşımayı planlıyoruz. Bu anlamda genç bir ekibimiz var. İnşaat mühendisinden, basın mensubumuzdan, havacılık bölümü mezunu arkadaşlarımıza kadar. Çok da güzel etkinlikler gerçekleştireceğimize inanıyorum." dedi.

Hediye takdiminin ardından devir teslim gerçekleştirildi.

Türk Hava Kurumu (THK) Kastamonu Şube Başkanlığı yeni yönetimi şöyle oluştu:

Ahmet Şirin (Başkan), Mehmet Atlamaz (Başkan Yardımcısı), Oğuz Küçükkapucu, Ahmet Sarıbekiroğlu ve Emrecan Karabacakoğlu (Üye).

THK'da Şirin dönemi
THK'da Şirin dönemi
THK'da Şirin dönemi
THK'da Şirin dönemi
THK'da Şirin dönemi