Tiryakioğlu'ndan sürücülere kış bakımı uyarısı

Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, sürücüleri kış lastiği ve araç bakımları konusunda uyardı.

  • 830
Tiryakioğlu'ndan sürücülere kış bakımı uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan kış mevsimi öncesi araçlarda kış bakımı çalışmaları başladı. Kışı sorunsuz geçirmek isteyen sürücüler, lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamlarını kontrol ettirmek için oto tamircilerinin yolunu tutarken, Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tiryakioğlu sürücüleri araçlarının kış bakımını yaptırması konusunda uyardı.

Kış lastiği uygulamasının can ve mal güvenliği açısından önemli olduğunu ifade eden Mehmet Tiryakioğlu: “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre şehirlerarası yollarda ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması 1 Aralık 2016 Perşembe günü başlayıp 01 Nisan 2017’de sona erecektir. Sürücülerin can ve mal güvenliği açısından kış lastiği kullanmaya hassasiyet göstermeleri önemlidir. Ayrıca yapılan denetimlerde ticari araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 602 lira para cezası kesileceğini de hatırlatmak isterim. Bu uygulama sadece ticari araçlar için değil tüm araçlar için uygulanmalı” dedi.

‘Güvenli seyahat için sürücülerimiz araçlarına kışlık bakım yapmadan yola çıkmasın’ diyen Tiryakioğlu: “Araçlarda kışlık bakımlar çok önemli. Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında yarar var. Sürücülerimizin kış aylarında daha dikkatli olmaları gerekiyor. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamı kontrol edilmeli. Arıza olan kısımlar tamir ettirilmeli ya da yenisi ile değiştirilmelidir. Fiyatları o kadar uygun ki canınızı, aracınızı riske atacak kadar büyük maliyetler değil. Çok küçük paralarla hayatınız kurtulabilir.  Araçlar ne kadar donanımlı ve kış şartlarına hazır olursa olsun yapılacak en küçük hatanın büyük sorunlara yol açabileceği de unutulmamalıdır. Hiç bir şey insan canından daha önemli değildir. Kendimize ve aracımıza güvenmiyorsak kesinlikle yola çıkmamalıyız” şeklinde konuştu.

Kazım BOLAT