TMO Kastamonu'ya Gelecek

Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, Kastamonu İl ve İlçelerinde bulunan arpa ve buğday alımları ile ilgili bilgiler verdi.

  • 523
TMO Kastamonu'ya Gelecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Çiftçilerin mahsullerinin değerlendirilmesi amacıyla Kastamonu-İnebolu Yolu 10. kilometresinde bulunan kantarda Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alım yapılacağını söyleyen Butur, “TMO Ağustos ayı başından itibaren randevulu alım sistemi ile peşin arpa ve buğday alımı gerçekleştirilecektir” dedi.

Butur, randevu sistemi ile alım sezonunun başlatılması konusunda üreticilerden olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, arpa ve buğday alımlarının TMO personeli tarafından titizlikle yürütüleceğini söyledi.

1 ay süre ile TMO’nun alım yapılacağını ifade eden Butur, “Hububat alımları hafta içi ve Cumartesi günleri saat 08.00’da başlamakta, son randevu üreticinin ürün teslimi sağlanana kadar alım devam edecek. Gelecek sezon için Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından daha erken arpa ve buğday alım yapılabilmesi amacıyla kendi binamız, kendi kantarımız ve kendi depolama sahamızın faaliyete geçirilecek” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)