TOBB, KASTEXPO Fuarı'na onay verdi

İstanbul Fuar Merkezi'nin 9. ve 10. hollerinde 27-30 Aralık 2017 tarihinde yapılacak olan Kastamonu İş Dünyası Fuarı KASTEXPO'ya TOBB'dan onay geldi.

  • 629
TOBB, KASTEXPO Fuarı'na onay verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 2017 yılı resmi fuar takvimindeki 416 fuar içerisinde yer alan KASTEXPO, Türkiye’nin ilk resmi şehir fuarı olma özelliği ile dikkat çekti. Kastamonu Sanayici ve İş Adamaları Derneği (KASİAD) himayesinde genel fuar statüsünde düzenlenecek KASTEXPO, Kastamonu camiasının tek fuar yapma yetkisine sahip firması İstamonu Fuarcılık Limited Şirketi tarafından organize edilecek.

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan, sadece Kastamonulu sanayici ve iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek KASTEXPO’nun bu özelliği ile diğer fuarlardan ayrıldığını kaydetti. Aslan, “İstanbul’da büyük güç olan Kastamonu sanayisinin KASTEXPO ile anılması önem taşıyor. Daha önce zirve adıyla yaptığımız programa katılan ve böylesi bir başlangıca meşale yakan birbirinden değerli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. 2017 yılında da başarının ve paylaşımın giderek artacağı, iş birliği ve dayanışmanın ön plana çıkacağı bir fuarda buluşmak en büyük temennimiz. Emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2017 yılı fuar takvimini yayımladı. Önümüzdeki yıl Kastamonu İş Dünyası Fuarı KASTEXPO’nun da arasında bulunduğu 114’ü uluslararası olmak üzere 416 fuar organizasyonuna izin verildi. Fuarların 207’sinin İstanbul’da, 43’ünün Ankara’da, 25’inin İzmir’de, 20’sinin Antalya’da, 19’unun Bursa’da, 15’inin Konya’da 14’ünün ise Adana’da düzenleneceği görüldü. KASTEXPO’nun İstanbul’da 2017 yılının aralık ayında gerçekleşecek 16 fuar arasında olduğu gözlendi. 2017 yılı boyunca 5 genel fuarın yapılacağı takvimde KASTEXPO, aralık ayının genel fuar statüsündeki tek organizasyonu olarak kayıtlara geçti.

Kastamonu Sanayici ve İş Adamaları Derneği (KASİAD) himayesinde İSTAMONU Fuarcılık Limited Şirketinin organizasyonunda 27-30 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenecek KASEXPO, toplamda 12 bin metrekare alanda 300’e yakın Kastamonulu firmanın katılımıyla İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 ve 10. hollerinde gerçekleşecek. 207 Ffarla birinci sıraya oturan İstanbul’da açılışı 5 Ocak 2017 de DEMOS Fuarcılık, kapanışı ise 30 Aralık 2017 de İstamonu Fuarcılık Limited Şirketi yapacak.

İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, KASTEXPO olarak Türkiye’de ve dünyada yıl sonunda yapılan tek fuar olarak hem fuar otoriteleri tarafından, hem de katılımcılar tarafından çok farklı ve geniş katılımla ziyaret edilecek fuar düzenleyeceklerini belirterek, “Tüm alt yapımız hazır. İnşallah Kastamonululara yakışır bir fuar organizasyonu yapacağız" dedi.

Karadeniz, 2017 yılında 01-22 Aralık tarihlerinde Türkiye genelinde 21 fuar yapılacağını ve bu kapsamda KASTEXPO fuarının da farkını yaşatacaklarını söyledi.