'Topçuoğlu İş Merkezi, İlgi Çekecek Hale Gelebilir'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Topçuoğlu İş Merkezi'nin yenilenmesi ile ilgili olarak görüşmek üzere, iş merkezi mülkiyet sahipleri ile bir araya geldi.

  • 652
'Topçuoğlu İş Merkezi, İlgi Çekecek Hale Gelebilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda, Topçuoğlu İş Merkezi’nin mülkiyet sahipleri ile bir araya gelen Babaş, bu iş merkezini daha aktif hale getirebilmek üzere düşündükleri proje hakkında açıklamalar yaptı.

Kastamonu’da ticari faaliyetlerin geliştirilmesini çok önemsediklerini ve bu yöndeki çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini dile getiren Babaş, Topçuoğlu İş Merkezi için düşünülen projenin hayata geçirilmesi durumunda hiçbir dükkanın boş kalmayacağını ve bu projeden de esnafın kazançlı çıkacağını anlattı.

Proje üzerinde çalışırken istişaresiz hareket etmek istemediklerini söyleyen Babaş; “Biz oraya sizlerin görüşleri doğrultusunda fayda sağlayabilecek bir şeyler yapalım. Herkesin hakkını koruyarak, tek tek herkesin görüşlerini alarak istişare ile burada yeni bir oluşum ortaya koymak istiyoruz. Biz Kastamonu Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Tabi böyle bir projeyi uygulamaya geçirdiğimiz takdirde de mümkün olan en kısa sürede çalışmaları tamamlamak istiyoruz. Çünkü burada ticari faaliyetlerini sürdürmekte olan esnafımızın mağduriyet yaşamasını istemiyoruz. Esnafımızın ticaretini uzun süre engellemek doğru olmaz” diye konuştu.

‘DOĞAL VE KÜLTÜREL DOKUYA UYGUN, TİCARİ FAALİYETLERİ ARTTIRACAK BİR PROJE SUNACAĞIZ’ 

“Hastanelerin şehrin kuzeyine gitmesi ile birlikte şehir merkezinde ticari anlamda bir kayıp yaşanacak. Bizim bu konunun üzerinde durmamız ve muhtemel bu durumun sebep olacağı açığı kapatmamız gerekiyor” diyerek sözlerine devam eden Babaş, doğal ve kültürel dokuya uygun, ticari faaliyetleri arttıracak bir projeyi mülkiyet sahiplerine sunacaklarını sözlerinde vurguladı. Kentte insanların ailesi ile birlikte hoş vakit geçirebilecekleri alanların bulunmasının da önemli olduğunu anlatan Babaş, Seyrangah Tepesi’nin de bu açıdan çok değerli olduğunu söyledi. Babaş; “Teleferik için mali destek sözleşmesini imzaladık. Seyrantepe Projesi, bin 200 metrekarelik alanı kapsayan çok güzel bir proje. Vatandaşlarımız Kastamonu’nun tarih kokan manzarasının eşliğinde yemek yiyebilecek, dostları ile sohbet edebilecek ve tarih kokan şehrimizi doyasıya seyredebilecekler” diyerek sözlerini noktaladı. 

(KG)