'Toplu taşıma lüks haline geliyor'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Parti Sözcü Eda Büyükdemirci, 'Sürekli artan fiyatlar esnafın belini büküyor, vatandaş için toplu taşımayı bile bir lüks haline getiriyor.' dedi.

  • 1724
'Toplu taşıma lüks haline geliyor'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Parti Sözcü Eda Büyükdemirci, gündeme dair basın açıklamasında bulundu.

Kastamonu'nun yine büyük bir afeti yaşadığını söyleyen Büyükdemirci, "Ne yazık ki Kastamonulular olarak ömrümüzün bir iklim krizine denk düşmesi yetmiyor gibi bir de bu iklim krizinin üstesinden liyakatsiz ve öngörüsüz kadrolarla iş bilmez ama ben bilirimci yönetim anlayışıyla gelmeye çalışıyoruz. 3 Eylül günü gördük ki, akrabalık ilişkileri kamuoyunun malumu olan ve halk için hayati öneme sahip kurumların başına  gelenler, Kastamonulular’ı erkenden uyarmakta mahir olamadılar. AFAD ve Meteoroloji yağıştan önce uyarıda bulunmadı." dedi.

Büyükdemirci, "Yağışla birlikte bir kez daha şehrin altyapısının yetersizliğiyle yüzleştik. Şehrin el sürülmeyen alt yapısı yüzlerce hemşehrimizin mağduriyetine sebep oldu. Kastamonu bir an öne bütüncül bir eylem planı ile afetlere hazırlanmalıdır." diye konuştu.

"Toplu taşıma lüks haline geliyor"

15 Eylül tarihi itibariyle zamlı dolmuş ücretleri ile karşı karşıya kalınacağını söyleyen Parti Sözcüsü Eda Büyükdemirci, "Kastamonu Belediye Meclisi’nin oy çokluğuyla aldığı karar ile öğrenci tarifesi 5,5 lira olurken tam ücret tarifesi 7,5 lira oldu. Sürekli artan akaryakıt ve enerji fiyatları hem esnafın belini büküyor hem de vatandaş için toplu taşımayı bile bir lüks haline getiriyor." dedi.

Saray iktidarı ile yola çıkanların halkı yayan bıraktığını söyleyen Büyükdemirci, "Tek adam iktidarının başından beri, 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı ve 5 TÜİK Başkanı gören halkımız geçen hafta yine bir zam fırtınası yaşadı. Doğalgaz sene başından beri konutta yüzde 164, ticarethanede yüzde 244, sanayide yüzde 273 arttı. Tüm bu zamlar karşısında halkın kan alacak damarı dahi kalmadı."

"3 yeniyi bir kez daha vurguluyoruz"

Büyükdemirci, "Bütçe uygulamaları iktidarların tercihlerini gösterir. Saray iktidarının tercihleri arasında esnaf ve çiftçi yok. Faiz lobileri var. En son gelen büyüme rakamlarına göre diğer sektörler yüzde 1 büyürken bankacılık sektöründeki yüzde 3’lük büyüme bunun göstergesi. Tüm bu tabloda umutsuzluğa mahal vermeden, tüm halkın gelirinin artması, refah seviyemizin yükselmesi için ihtiyacımız olan 3 yeniyi bir kez daha vurguluyoruz. Yeni kurallar, yeni kurumlar ve yeni kadrolar."

"Toplumsal rızayı kaybeden iktidar çareyi kutuplaştırıcı söylemlerde ve korku ikliminde arıyor." diyen Büyükdemirci, "Yaşam tarzlarını dayatma noktasını çoktan aşan iktidar artık bir yaşam tarzını doğrudan belirlemek istiyor. Ülkenin dört bir yanından konser ve festival yasakları haberleri gelmeye devam ediyor. Zor duruma her düştüklerinde toplumda bir öteki inşasına girişiyorlar. Tüm bu çabayı görüyor ve karşı duruyoruz."

"Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında"

"9 Eylül 1923’te Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak kurulan, Cumhuriyeti kuran parti olmanın onurunu ve sorumluluğunu her daim taşıyan ve kökleri soylu bir mirasa dayanan Cumhuriyet Halk Partisi 99 yaşında. Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir' diyerek tarif ettiği, sırtını halka ve Cumhuriyete yaslamış, devrimlerin ve ilericiliğin partisidir. Bir asra bir kala tüm halkımıza sözümüzdür ki; Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yüzünü aydınlığa dönmüş, üreten, kalkınan, müreffeh bir ülkeyi tekrar tesis edecek, barış dolu yarınları kuracağız."