Tosya pirinci satışa sunuldu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, bu yıl 8 bin 500 dekar alanda hasadı yapılan yeni sezon pirinç piyasada satışa sunuldu.

  • 1221
Tosya pirinci satışa sunuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde bu yıl 5 bin ton çeltik hasadı yapıldığını belirttti.

Tosya'da, Sarıkılçık, Yaşar, Maratelli, Tosya Güneşi ve Osmancık başta olmak üzere birçok pirinç çeşidinin yetiştirildiğini dile getiren Koçgözlü, şunları kaydetti:

"Hem ulusal hem de ulusalararası platformda tüketicilerin yoğunlukla tercih ettiği Tosya pirinci kalite ve lezzetini bir yönüyle Ilgaz Dağları'ndan gelen berrak kar sularına borçlu. Özellikle yerel bir çeşit olan Sarıkılçık pirinci bu pirinç çeşitlerinin en lezzetlisi olarak bilinir. Yetiştirdikleri pirinçlerin hasadını yapan üreticilerimiz, yıl boyunca bu günüleri bekledi. Binbir emek harcanarak yetişen pirinçlerin artık görücüye, yani tüketicilerin beğenisine çıkma zamanı geldi. Hem fiyat hem de tüketici tercihi üreticilerimiz için hayati önem taşıyor. Şu ana kadar bize gelen bilgiler, yeni ürün pirince tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği yönünde. İnşallah üreticilerimiz beklentilerinin karşılığını alır."

Koçgözlü, Sarıkılçık pirincinin kilosunun 7,5 liraya, diğer pirinç çeşitlerinin ise 4 liraya alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.

AA