Tosya'da kütüphane açıldı

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin tarafından başlatılan "Kütüphanesiz okul, kitapsız öğrenci kalmasın" kampanyası ile yaptırılan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

  • 536
Tosya'da kütüphane açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen kütüphane açılışında konuşan Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, kampanya kapsamında 4. kütüphaneyi açtıklarını söyledi.

Daha önce 2 okulu daha kütüphaneye kavuşturduklarını hatırlatan Kaymakam Pişkin, "Kütüphane yapacak sınıfı olmayan 2 okulumuza da sınıf kitaplıkları yaparak hediye etmiştik. Bu 4. kütüphanemiz. 5. ve 6. kütüphanemizin hazırlıkları bitmek üzere. Bu çalışmalar peyderpey sürecek. Kütüphanesi olmayan her okulun mutlaka kütüphanesi olmalı. Okul demek, kütüphane demek, bilgi demek, erdem demek. Kütüphaneler okulların mütemmim cüzüdür, ayrılmaz parçasıdır. Şimdiye kadar bu eksikliğin giderilmemiş olmasını gerçekten üzüntüyle karşıladım. Her çocuk, her öğrenci mutlaka kütüphanede ders çalışabilmeli, kitap okuya bilmeli." dedi.

Kütüphanelerin kendisi için farklı bir yönünün daha olduğunu belirten Pişkin şöyle devam etti:

"Kütüphanelerin bütün finansmanını hayırseverlerimizin, bağışçılarımızın, iş adamlarımızın yardımlarıyla ve katkılarıyla sağladık. Açtığım bir hesaba aldığım bağışlarla bu çalışmaları yürütüyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından kitap gönderen vatandaşlarımız var. Kimisi maddi, kimisi ayni yardımlarda bulunarak bizlere bu anlamda büyük destek sağlıyorlar. Emeği geçen herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Kütüphaneler yoluyla ilçemizde ki şehitlerimizin her birinin ismini ölümsüzleştirerek yaşatmayı amaçlıyoruz. Şehitlerimizin her birinin ismini kütüphanelere verdiğimiz için manevi anlamda da büyük bir mutluluk yaşıyorum."

Açılış törenine, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Cenk Demir, Tosya İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Özgün Yapağı, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Demirci, diğer protokol üyeleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.