Tosya'da 'Pirinç Kupası' turnuvası yapıldı

Tosya ilçesinde, Süper Lig altyapı takımlarının katıldığı, "Pirinç Kupası" turnuvası düzenlendi.

  • 725
Tosya'da 'Pirinç Kupası' turnuvası yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Şehir Stadyumu'nda, "Ye pilavı vur topa" sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvaya, Fenerbahçe, Altınordu, Göztepe, Bursaspor, Kasımpaşa, Sivasspor, Kastamonuspor 1966, Kastamonu Yıldızları SK, Çaycuma Gençlerbirliği, Boyabat Çeltikspor, Tosya İdmanyurdu SK ve Sakarya Futbol Kulüplerinin U11 takımları katıldı.

İki gün süren turnuvanın finalinde Bursaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 biten maçı penaltılarda 3-2 kazanan Bursaspor şampiyon oldu.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, turnuva şampiyonu Bursaspor'a kupasını verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, turnuva sayesinde futbol altyapısını güçlendirmeye ve öz kaynak oyuncu konusunda da farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Turnuva sayesinde, ilçedeki gençlere vizyon kazandırdıklarına inandığını belirten Pişkin, şunları kaydetti:

"Geçen yıl birincisini gerçekleştirmekten, sonuçları itibariyle gurur duyduğumuz organizasyonun bu yıl ikincisini başarıyla gerçekleştirdik. Bu organizasyon birçok yönüyle değerli ve kıymetli. Sporcuları teşvik etmenin yanından bu organizasyon, " Ye pilavı vur topa " sloganı sayesinde Tosya pirincinin ön plana çıkartılmasına katkı sağladı. Gerek Süper Lig'de gerek amatör ligde mazisi başarılarla dolu spor kulüplerinin U11 takımlarını ilçemizde 2 gün boyunca misafir ettik. Sadece Tosya için değil, Türk futbolu için de geride güzel kazanımlar bırakan bu futbol şöleninin hazırlanmasında emeği geçen bütün paydaşları ve müsabakaya katılan takım ve sporcuları kutluyorum. Seneye inşallah üçüncüsünü düzenleyeceğimiz bu organizasyonu, Tosya’nın özgünlüğünü yansıtan bir değer haline getirmeye ve bu sayede çocuklarımıza yeni ufuklar açmaya devam edeceğiz."

Turnuva sonunda, turnuvaya katılan futbolculara ve katılımcılara Tosya pilavı ve ayran ikram edildi.