Tosya'da sokak köpekleri için kulübe

Tosya Kaymakamlığı tarafından sokak köpekleri için yaptırılan barınaklar Ilgaz Dağı eteklerine yerleştirildi.

  • 576
Tosya'da sokak köpekleri için kulübe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kastamonu'nun diğer ilçelerinde olduğu gibi Tosya'da da başı boş sokak hayvanlarının sorun olduğunu söyledi.

Sorunun bir tarafının insan, diğer tarafının ise hayvan haklarına dayandığına işaret eden Pişkin, "Daha önce bu bölgede yol kenarına konulan hayvan barınağı yakıldı. Bunun üzüntüsünü duydum. Tekrar aynı barınaktan iki tane daha yaptırdık. Su olması nedeniyle hayvan popülasyonu bu bölgede oldukça fazla." dedi.

Hayvan sevgisini doğa, tabiat ve insan sevgisiyle bir tuttuğunun altını çizen Pişkin, "Neticede onlar da yüce yaratanın bir eseri. Ben hayvanları insanların sesiz dostları, yoldaşları olarak görüyorum. Her halükarda onlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Kazım Şahin de sokak hayvanları meselesinin sadece belediyenin, kaymakamlığın veya gönüllü kuruluşların sorunu olmadığını ifade ederek, "Topyekun bir ülke meselesi. Doğal hayatı, doğal ortamı, doğal dengeleri hepimiz korumak zorundayız." diye konuştu.

Daha sonra Pişkin ve Şahin, Ilgaz Dağı'nın eteklerinde bulunan Bürnük köyü yakınlarındaki ormanlık alana yeni köpek kulübelerini yerleştirdi.