Tosya'da üreticilere çeltik tohumu dağıtıldı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde üreticilere, 24 ton 200 kilogram çeltik tohumu dağıtıldı.

  • 391
Tosya'da üreticilere çeltik tohumu dağıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Deniz Pişkin, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde çeltik dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, çiftçilere yeni üretim sezonunun bereketli geçmesi temennisinde bulundu.

Üreticilere 24 ton 200 kilogram çeltik tohumu dağıtacaklarını aktaran Pişkin, şunları kaydetti:

"Bu tohumların 13 ton 200 kilogramı Tosya güneşi, 11 tonu ise Osmancık 97 dediğimiz tohum türleri. Projenin toplam maliyeti 125 bin lira. Yüzde 40'ı Tarım ve Orman Bakanlığı hibesi, yüzde 60'ı ise çiftçi katkısı olmak üzere projelendirildi. Buna göre bakanlığın katkısı 50 bin lira, üretici katkısı da 75 bin lira. Çiftçinin katkısını yüksek tutup, bakanlığın katkısını da daha az tuttuk ki daha çok insana tohum vermiş olalım, daha geniş alana hizmeti yaymış olalım. Çeltik üretimi yapılan köylerimizde, DSİ'nin, Özel İdarenin ve Kaymakamlığımızın araçları, kanal temizleme ve kanal açma çalışmalarını yürütüyor. Sizleri desteklemek adına bugün bu tohumu vermek bizleri mutlu ediyor. İnşallah, ilerleyen zamanlarda Tosya, çeltik üretimi konusunda daha da iddialı bir ilçe haline gelecek."

Bu konuda herkese görev düştüğünü vurgulayan Pişkin, "Her konuda çiftçimizin yanındayız. Süreç içerisinde hangi konuda sorun ve sıkıntı yaşıyorsanız, yardımımıza ihtiyaç duyuyorsanız bilin ki hemen gelip yerinde incelemeye ve gerekli girişimlerde bulunmaya hazırız." dedi.

Tohum dağıtımına Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yakup Yırtıcı, Tosya Ziraat Odası Başkanı Kadri Eken ile üreticiler katıldı.