Tosya'da İhracatta Devlet Destek ve Teşvikleri semineri!

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Orta Anadolu İhracatçılar Birliği işbirliğiyle başta kapı üreticileri olmak üzere ihracat yapan işletmelere yönelik 'İhracatta Devlet Destek ve Teşvikleri' konulu seminer düzenlendi.

  • 442
Tosya'da İhracatta Devlet Destek ve Teşvikleri semineri!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya’da düzenlenen seminere kapı üreticileri ve farklı sektörlerden çok sayıda işletme yöneticisi katıldı.

Seminerde; Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Özkan Aydın “Devlet Destekleri Felsefesi”, Turquality Şube Müdürü Nilgün Çolak “İhracata Yönelik Devlet Yardımları”, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Eğitim Şubesi Şefi Yakup İncesu ise “İhracat Uygulamaları” konularını içeren bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Ajansın ihracata yönelik çalışmalarının aralıksız devam ettiğini vurgulayarak, “İhracatta Devlet Destek ve Teşvikleri Semineri”nin Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri ile ihracata yönelik yeni işbirliklerinin geliştirilmesine imkân sağlayacağını kaydetti. Dr. Genç, ayrıca Ajans tarafından Tosya’da faaliyet gösteren kapı üreticilerine yönelik düzenlenen 22-27 Nisan tarihlerindeki ihracat eğitimlerine tüm sektör temsilcilerini katılım sağlamaya davet etti.

“Devlet Destekleri Felsefesi” hakkında bilgilendirme sunumu yapan Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Özkan Aydın, yardımların genel yapısı, ihracatçı birliklerinin ihracat yardımlarındaki rolü ve ihracat operasyonlarında dikkat edilecek hususları kapsayan konularda bilgiler aktardı.

Turquality Şube Müdürü Nilgün Çolak ise “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” kapsamında fuar, pazara giriş belgeleri, marka ve tescil ve yurt dışı tanıtım ve pazarlama destekleri konularında bilgiler verdi.

Son olarak katılımcılara seslenen Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Eğitim Şubesi Şefi Yakup İncesu da ihracat uygulamalarını kapsayan hedef pazar araştırması ve yurt dışında müşteri bulma konularında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Seminer sunumların tamamlanmasının ardından işletme yönetici ve temsilcilerinin ihracata ilişkin sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.