Tradef, Kastamonu'ya katkı sağlayacak

Türkiye Ortadoğu Ülkeleri Ticaret Fuarı'nın (TRADEF) Kastamonu ve bölgenin tanıtılmasına milyon dolarlık katkısı olduğu belirtildi.

  • 2958
Tradef, Kastamonu'ya katkı sağlayacak

Türkiye Ortadoğu Ülkeleri Ticaret Fuarı (TRADEF) 21-24 Eylül tarihleri arasında Kastamonu'da Kuzeykent Fuar Alanı'nda gerçekleştirilecek.

Katar Ticaret Odası 7 şirketiyle TRADEF’te

Türkiye Ortadoğu Karma Ticaret Fuarı'na Katar ve Irak damga vuracak. Katar Ticaret Odası 7 şirketiyle fuara katılacak ve Türkiye’de ilk kez bir fuara stant açmış olacak.

Katar Ticaret Odası ve odaya bağlı uluslararası alanda kendini kanıtlamış inşaat, gıda, medikal, sağlık, turizm, danışmanlık ve aracılık hizmetlerini içeren 7 şirket Tradef Kastamonu’da stant açacak.

Şirketle şöyle: Doha Cables, Qatar Industrıal Foam & Furnıshıng, Qatarı German Co. For Medıcal Devıces, Qatar Meat Productıon Co., Elıte Paper Recyclıng.

Irak Kastamonu'da

Türkiye Ortadoğu Karma Ticaret Fuarı'na eş zamanlı olarak 6. Türkiye Irak Yatırım ve Ticaret Zirvesi gerçekleştirecek. Irak’tan gelecek 120 kişilik heyet içerisinde Bakan Aydın Maruf, İmar Bakan Yardımcısı Agreen Abdoula Azeez, Tarım Bakan Yardımcısı Dr. Mithaq Abdul Hussain, başta olmak üzere, 14 il Ticaret Oda Başkanları, Meslek Odaları Örgütlerinin temsilcileri ve iş dünyasının ağır isimleri yer alacak.

Irak Lalav Group stant açıyor

Irak'ın Ticaret Bölgesi Erbil ve Duhok kentlerinin en büyük kamu ve özel inşaat, enerji, geri dönüşüm yatırım sirketi Lalav Group Yönetim Kurulu Başkanı Cholı M. Rasheed’in başında olacağı şekilde Tradef'te stant açacak. Şirket bir iş birliğine ise sıcak bakıyor.

6 Büyükelçi'de fuarı ziyaret edecek

Türkiye Ortadoğu Karma Ticaret Fuarı'na (TRADEF) davet edilen 15 Büyükelçi’den 6’sı olumlu dönüş yaparken, çoğunluğu 1 Ağustos itibariyle göreve başlamış, iyi niyet mektubunu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundukları takdirde fuara katılmak istedikleri belirtildi.

TRADEF markalaştı

İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, TRADEF ile Kastamonu ve Batı Karadeniz tarihinin en büyük fuar organizasyonuna ev sahipliği yapacağını belirterek, “Tradef’in ilki yapılmasına rağmen uluslararası arenada önemli bir ses getirdiğine ve markalaştığına dikkat çekerek, inşallah ikincisi çok daha büyük ses getirecek. Şu an 2023’te yapılacak ikinci Tradef için 3 kentten ciddi davet aldım. Bu çok sevindirici.” dedi.

Karadeniz, Tradef’in Kastamonu ve bölgenin tanıtılmasına milyon dolarlık katkısı olduğunu, 10 tane yabancı televizyon kanalının da aynı gün Kastamonu’da olacağını belirtti.

Tarım Bakanlığı'da stant açacak

Asrın Fuar Organizasyonu Tradef!e; Tarım Bakanlığı, Kastamonu ve Zonguldak Valilikleri, Amasra Kaymakamlığı ile 12 belediye başta olmak üzere, 93 global şirket Fuar’da yer alacak.

Katar Ticaret Odası ve odaya bağlı Doha Cables, Qatar Industrıal Foam & Furnıshıng, Qatarı German Co. For Medıcal Devıces, Qatar Meat Productıon Co., Elıte Paper Recyclıng, Fıtco Detergent Factory, Lalav group,  Winsa, Kastamonu Entegre, Kronospan, Üntel Kablo, Teksan Jeneratör, Esan Akü, Vekmar, Ünited Group, Başoğlu Kablo, Reis Gıda, Manta Denizcilik, Tahriksan Redüktör, Güven Kepçe, Artella, DOF Robotic, Türkoğlu Vana, Mengi Yay, TSP Makine, Miskos, Raftürk, Doğuş Döküm, Romon Group, Asya Döküm, Şükrüoğlu Filtre,  İdeal Model, Özdemir Model, Boom Makina, Namsa, Celepçiler Beton, Çankutsan, Cihan Tat, Çetik Grup, Pir-İnci, Artemis Arıtım, Derya Pen, En İstanbul, MG Karasör, Modapiyer, Strata, ProPoreje Yapı ve Kaswood  firmalarının da aralarında bulunduğu Türkiye’nin seçkin 93 sanayi kuruluşu yer aldı.

Açılış 22 Eylül Perşembe saat 14.00

Madenci Korosu TRADEF’te.

Zonguldak maden işçilerinden oluşan Madenci Korosu ve Zonguldak Folklor Ekibi 22 Eylül 2022 Perşembe günü saat 13.00’te fuar açılısında sahne alacaklar.

2018 yılı Ekim ayında kurulan ve Kara Elmas olarak adlandırılan, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan maden işçilerinden oluşan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Madenci Korosunun başkanlığını ise Araçlı hemşerimiz Dursun Nazlı yürütüyor.