TSE kaliteye bayrak açtı

2013 yılı sonunda Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası girişimleriyle kurulan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kastamonu Belgelendirme Müdürlüğü, kurulduğu günden bu güne kadar 200'e yakın işyerini TSE Bayrağı ile bayraklandırarak kaliteye bayrak açtırdı.

  • 1761
TSE kaliteye bayrak açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aralarında pek çok sanayi kuruluşlarımızın da olduğu firmalar, aldıkları belgelerle ürün ve üretim kalitelerini dünya standartlarına taşıyarak ticaret hacimlerini genişletmeyi hedefliyor.

Kastamonulu işadamları, TSE kurulmadan önce belgelendirme işlemi yaptırmak için başka şehirlere gitmek zorunda kalıyor; bu da gerek zaman ve gerekse maddi kayıplara neden oluyordu.

İlde TSE kurulmasından sonra ulusal ve uluslararası ticarette karşılaşılan teknik engellerin önüne geçmek, ihracatı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla çalışmaların hızlandığı öğrenildi.

TSE Ürün Belgesi, TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi (HYB), TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alan firmaların sayısının her geçen gün arttığı belirtilirken, bu belgelendirmeler ile Kastamonu’da şirketlerin imajının güçlenmesi, müşteri memnuniyetinin ve en önemlisi rekabet gücümüzün arttırılması hedeflendiğini ifade ediliyor. Tüm ülkede ve Kastamonu’da verilen kalite belgeleriyle, yönetimin etkinliğini, olumlu kültürel değişimi, kalite bilincinin oluşmasını, daha iyi bir dokümantasyon, sistematikleşmeyi, standardizasyon ve tutarlılığı, etkinlik ve üretkenlik artışını, maliyetlerin azaltılmasını beraberinde getirilmesi hedefleniyor.

Diğer yandan, TSE, ulusal ve uluslararası ticarette karşılaşılan teknik engellerin önüne geçmek, ihracatı kolaylaştırmak ve hızlandırmak, üreticilerimizin uluslararası standartlara uygun üretim yaparak yurtdışı piyasalarında da yer edinmelerini sağlamak amacıyla yurt içi ve dışında muadil standardizasyon ve belgelendirme kuruluşlarıyla bugüne kadar pek çok anlaşma imzalandı.