TÜGVA Genç Tiyatro Akademisi İl Finali Yapıldı‏

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından liseler arası düzenlenen Genç Tiyatro Akademisi isimli tiyatro yarışmasının il finali geçtiğimiz pazar günü Kastamonu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi.

  • 1109
TÜGVA Genç Tiyatro Akademisi İl Finali Yapıldı‏
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl finaline Abdurrahmanpaşa Lisesi "Şair Evlenmesi" isimli oyunla, Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise "Ah Şu Gençler" isimli oyunla katıldı.

Oldukça etkileyici performans sergileyen genç tiyatrocular, profesyonel oyunculara taş çıkardılar. Jüri tarafından yapılan puanlama sonucunda Özlem Burma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimizi Giresun'da yapılacak olan TÜGVA Genç Tiyatro Akademisi Bölge Elemelerinde temsil etme hakkı kazandı. Kastamonu'yu temsil edecek olan okulumuz 7 Mayıs Cumartesi günü Giresun'da gerçekleştirilecek bölge elemelerini geçmesi durumunda Türkiye Finallerinde boy gösterecek.

TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Burak Arslan yaptığı açıklamada, gençlerin sanata yönlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Gençleri bu alanda teşvik etmek için vakıf olarak çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini belirten Arslan, katılımcı okulların yöneticilerine ve bu konuda emek veren öğretmenlerine teşekkür etti.

İl finalinin sonunda katılımcı okullara ve jüri üyelerine TÜGVA Kastamonu İl Temsilciliği tarafından teşekkür beratı takdim edildi.