TÜGVA iddialarını değerlendirdi

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in TÜGVA iddialarını değerlendirdi.

  • 1740
TÜGVA iddialarını değerlendirdi

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in TÜGVA iddialarını değerlendirerek, 'Pinokyo görseydi saygıyla önünü iliklerdi. Bu kadar da olmaz' dedi.

Nasrullah Gazetesi'nin haberine göre, Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Vidinlioğlu; "Yurt olarak tahsis edilebilmesi için içinde oturulabilir durumda olunması lazım. Sıvası bile yapılmamış bir yeri yurt olarak tahsis ettiniz diyor, Sayın il başkanına teklifimdir, sıvasını falan yapsın da yurt olarak işletilmesine izin vereceğim. Yani şimdi siyaset yapacağız diye Kastamonu'da herkesin huzuruna çıkacaksınız, ipe sapa gelmez şeyler söyleyeceksiniz. Kusura bakmayın da, tuttu Özel Kalem'in harcamalarıyla ilgili 10 Milyon TL'nin üzerinde para harcadınız dedi, ben cevap vermeyeceğim diye kendimi tuttum, tuttum, tuttum. Fakat bütçesi 1 Milyon TL olan Özel Kalem 2,5 yılda 10 Milyon TL'yi nasıl harcadı? İspata davet ediyorum. Eğer edebiliyorsa ben her türlü söylenen şeye razıyım. Ama edemiyorsa ben o zaman farklı şeyler söylemek istemiyorum fakat siyasetin tarzı ve yolu bu olmamalıdır. 31 Mart'ta Özel Kalem'in bütçesi bitmişti. Biz ek bütçe ile o yıl idare ettik. Ondan sonraki yıllarda da 1'er Milyon TL bütçesi var. Toplam harcadığımız rakam 2,5 yılda 2,5 Milyon TL yoktur. 10 Milyon TL harcandı diye basının huzuruna çıkıp da açıklamalarda bulunmak en hafif deyimiyle terbiye özürlü olmaktır. Çok ayıp, hangi bilgileri nereden aldın? O rakamları kim verdi bilmiyorum fakat teyit edebilirdin, sorma ihtiyacı bile hissetmeden çamur at izi kalsın politikaları kimsenin kendisine bir şey kazandırmaz. TÜGVA'nın yeri de öyle. 25 yıllığına tahsis edilmiş. Neden tahsis edilmiş, yurt yapılmak üzere. Bitmiş mi bitmemiş. Diyor ki el koyun. Bu tahsisi iptal edin diyor. Yapılan binayı ne yapacaksınız? 25 yıllığına tahsis edilmiş, oradaki binayı ne yapacaksınız? Parasını verebilecek misiniz? Böyle yalan dolan sözlerle siyaset yapmak doğru değil. Pinokyo görseydi saygıyla önünü iliklerdi. Bu kadar da olmaz” dedi.

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kastamonu Belediyesi'nin önceki dönem Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın 2015-2017 yılları arasında belediye tarafından tadilatı yapılan üç katlı bir konağı, belediyeye ait bir çadır kafeyi ve yurt yapılması için 5 bin 700 metre karelik bir arsayı TÜGVA’ya tahsis ettiğini iddia etmişti.