TÜGVA'nın İlk Etkinliği Ses Getirdi

Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen ve Sultan II. Abdülhamid Han'ı anlatan 'Eskitilmiş Kılıç' isimli tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü.

  • 1560
TÜGVA'nın İlk Etkinliği Ses Getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz Salı günü Türkiye Gençlik Vakfı Kastamonu İl Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen ve Sultan II. Abdülhamid Han’ı anlatan “Eskitilmiş Kılıç” isimli tiyatro gösterimi büyük ilgi gördü. İki seansta yaklaşık 800 kişi tarafından izlenen oyun, izleyiciden tam not aldı.

II. Abdülhamid Han’ın torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun da konuk olarak katıldığı gecede kısa bir konuşma gerçekleştiren TÜGVA İl Temsilcisi Burak Arslan, ülkemizde bugün oynanan oyunların geçmişte Sultan II. Abdülhamid’e yapılanlarla oldukça benzerlik gösterdiğinin altını çizerek, TÜGVA gençlerinin tarihin tekerrürüne izin vermemek noktasında canla başla mücadele edeceğini vurguladı.

Tiyatro gösterimi izleyiciler tarafından sık sık alkışlarla bölünürken, gösterimin sonunda oyun ayakta alkışlandı. Tarihin gözler önüne serildiği tiyatro, eğitimciler tarafından da beğeni ile karşılandı. Lise ve üniversite gençlerinin de yoğun ilgi gösterdiği oyunun sonunda birçok izleyici gözyaşlarını tutamadı. Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’na da yoğun ilgi gösteren misafirler, kendisi ile bol bol fotoğraf çekildi.

Geceye Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Milletvekili Metin Çelik ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve TÜGVA Genel Merkez Bölge Koordinatörü Kerem Ekşioğlu da katıldı. Gecenin sonunda Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından tiyatro ekibine ve Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’na Kastamonunun yöresel ürünlerini içeren birer sepet hediye edildi.

Gecenin sonunda kısa birer konuşma yapan Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş, bu tarz kültür organizasyonlarına her zaman destek olacaklarını vurgulayarak salonu dolduran Kastamonululara teşekkür ettiler. Oyunun yazarı Mustafa Akif Ekşi ise II. Abdülhamid’i anlamanın her şeyi anlamak olacağını belirterek tarihin ders almak için var olduğunun altını çizdi.

TÜGVA Kastamonu İl Temsilcisi Burak Arslan, etkinliğe bu denli ilgi gösteren Kastamonululara teşekkür etti. Benzer etkinliklerin artarak devam edeceğini kaydeden Arslan, bu tiyatro oyununun Kastamonu halkı ile buluşması noktasında desteklerini esirgemeyen Kastamonu Belediyesi’ne ve Kastamonu Üniversitesi Yenilikçi Gençlik kulübüne de desteklerinden ötürü teşekkürlerini iletti.