TÜMKASDER seçime gidiyor!

Tekirdağ Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) 3. olağan kongresi gerçekleştirilecek.

  • 1222
TÜMKASDER seçime gidiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

29 Nisan'da Tekirdağ merkezde bulunan dernek lokalinde gerçekleşecek olan kongre için mevcut başkan Rasim Gürsoy'un tekrar göreve talip olduğu öğrenildi.

2014 yılında kurulmasına rağmen 4 yıllık zaman süreci içinde başarılı faaliyetlere imza atarak büyüyen dernek, Kastamonu STK'ları içinde kısa sürede dikkat çekmeyi başardı.

“TRAKYA'DA KASTAMONU'NUN SESİ OLDULAR”

Tekirdağ adıyla kurulmasına rağmen Trakya bölgesinin tamamında etkin olan Tekirdağ  Kastamonulular Derneği, bölgede yaşayan yaklaşık 25 bin Kastamonulu'nun ortak sesi oldu. Kastamonuluların sorun, istek ve önerileri için kurumlar arasında köprü olan başarılı dernek, başkan Rasim Gürsoy dönemiyle adeta şaha kalktı. Başkan Gürsoy'un başarılı çalışmaları sonrası yüzlerce Kastamonulu, Tekirdağ Kastamonular Derneğine üye oldu.

“BİR ÇOK BAŞARILI FAALİYETE İMZA ATIYORLAR”

Tekirdağ  Kastamonulular Derneği bir çok başarılı faaliyete bulundu. Kısa bir geçmişi olmasına rağmen Trakya'da Kastamonu birliğini sağlayan dernek, bir çok etkinliğede imza atıyor. Tekirdağ'da Kastamonu mimarisini taşıyan Kültür Evi'ni hizmete sunan dernek, Kastamonulu sanatçılar eşlinde Kültür Şölenleri, her yıl Ramazan ayında yüzlerce kişilik iftar davetleri, Kastamonulu halka açık sorun ve istekleri dinlemek için her hafta kahvaltı etkinlikleri, göze çarpan hizmetlerin sadece bazıları.

“KÜLTÜR BAŞKENTİNE ANLAMLI DESTEK”

Tekirdağ Kastamonulular Derneği, 2018 Kültür Başkenti seçilen Kastamonu'ya desteğini esirgemedi. Hiçbir belediye yada kurumdan destek almadan gerçekleştirdikleri otobüs turlarıyla kuruluş özü olan Kastamonu'nun bu önemli gününde yanında yer aldı.

“SADECE TRAKYA DEĞİL KASTAMONU'YA DA HİZMET”

Tekirdağ Kastamonulular Derneğinin yaptığı çalışmaların her alanında mutlaka Kastamonu'da yer alıyor. Dernek yönetimi tarafından sürekli olarak Kastamonu'ya ziyaretler gerçekleştirilip, birlik ve beraberlik için, siyasilerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla yakın ilişkiler kuruluyor.

“TRAKYA'DA BÜYÜK GÜÇ”

Tekirdağ Kastamonulular Derneği sağladığı birlik ve beraberliği kendi lehine çevirebilen ender STK'lardan. Trakya'da yaklaşık 25 bin Kastamonulunun ortak sesi olan dernek bu gücünü siyasal olarakta göstermeye hazırlanıyor. Önümüzde ki yerel seçimler öncesi siyasi partilerle lobi çalışmalarını sürdüren başarılı dernek, bu anlamda özellikle İstanbul'da ki Kastamonu STK'larına örnek teşkil ediyor.

“AMACIMIZ KASTAMONU VE HALKINA HİZMET”

29 Nisan'da gerçekleşecek olan 3. olağan kongresi öncesi görüştüğümüz mevcut başkan Rasim Gürsoy, “Tek amacımız, Kastamonu birliğini yaşatıp Trakya ve Kastamonu'da yaşayan hemşehrilerimize hizmet etmektir” dedi.

Gerçekleştirilecek kongrede  başkanlığa tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılan Rasim Gürsoy: “İki yıl önce yönetimimize verilen Tekirdağ Kastamonulular Derneğinde önemli aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum. Bizim için en başta olanı birlik ve berberliği sağlayıp tek yumruk halini almamızdı ki, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Tekirdağ Kastamonulular Derneği olarak hiç bir derneğe bağlı olmadan bağımsız bir kuruluşuz. Ama gerek Trakya'da ki bölgesel STK'lar, gerekse Kastamonu'nun Türkiye genelindeki tüm STK'ları ile iç içeyiz. Tek amacımız var oda Kastamonu halkına STK'ların gerçek görevi olan hizmeti sağlamak. 29 Nisan'da gerçekleşecek olan 3. olağan kongremize bu yüzden yönetim ve üyelerimizi istekleri doğrultusunda aday olacağız. Gerçekleşecek olan kongremiz dilerim ki çok adaylı ve yoğun katılımlı olur. Ama şu bir gerçektir ki, kongremiz sonunda tek kazanan Kastamonu olacaktır. Birde Kastamonu'da ki milletvekillerimiz başta olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerini, Trakya'daki Kastamonu birliğini yerinde görmeleri için Tekirdağ'a davet ediyoruz” diye konuştu.