Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, İhale Edildi

Kastamonu Belediyesi tarafından 20 yıldır yapımı planlanan Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı projesinin ihalesi yapıldı.

  • 818
Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı, İhale Edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Belediye Hizmet binasından gerçekleşen ihaleye 6 yüklenici firma katıldı. Yaklaşık bedeli 7 milyon 71 bin 896 TL olan Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı projesinde en düşük teklifi 5 milyon 331 bin TL ile Erdem Kızılkaya-Mehmet Civelek ortaklığı verdi. İkinci en düşük teklifi ise, 6 milyon 239 bin TL ile Açıkgöz Kardeşler verirken, üçüncüsü 6 milyon 673 bin TL ile Abdurrahman Özbay, dördüncüsü 6 milyon 776 bin TL ile Aba İnşaat ve beşincisini de 6 milyon 874 bin TL ile Turgay Bulut-Müjgan Alagöz ortaklığı verdi. İhaleye en yüksek teklifi ise, 7 milyon 188 bin TL ile Hasan Yüksel verdi.

İhaleye katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Şehir Parkı projesi, yıllardır beklediğimiz ve Kastamonu Belediyesi olarak 20 yıldır üzerinde çalıştığımız önemli bir projedir. İhalesini yapmak ise, bu güne nasip oldu. Ben, özellikle Kastamonu halkına hayırla olmasını diliyorum. Gerçekten Kastamonu için çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alan üzerinde bir rekreasyon alanı, altında 174 araçlık otoparkı hem trafik açısından hem peyzaj açısından hem de sosyal donatılar açısından çok fonksiyonel bir projedir. İşin yapım süresi, 365 gündür. Önümüzdeki yıl, bir aksilik çıkmazsa inşallah bu zamanlarda şehir parkı bitmiş olacak. Bu projeyi kim yaparsa yapsın biz, işi yapan firmanın takipçisi olacağız. Birinci dereceden Belediye Başkanı olarak ben, bizzat bu işin takipçisi olacağım. Her şeyi ile her gün çalışma sahasında olacağım. İşi yapan firma, bunu göze alacak. Biz, şantiyeden gelen bir insanız. Çalışmaları ciddi manada yerinde takip etmeyi severiz. Çok kaliteli ve güzel bir iş çıkmasını istiyorum. İşi yapacak firmaya şimdiden başarılar diliyorum. Dosyalar incelendikten sonra nihai kararımızı vereceğiz” dedi.

Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı projesinde ödeme noktasında herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ve projeyle ilgili ödeneklerin hazır olduğunu söyleyen Tahsin Babaş, “Yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğimiz Belediye hizmet binası önünde yapacağımız kapalı otopark projesinin ihalesine de firmalarımızın katılımlarını bekliyoruz. 377 araçlık iki katlı otopark, üzerinde 650 metrekarelik alanda cafeterya, yazıhane gibi alanları bulunan bir projemizin ihalesine çıkacağız. Bu projeyi, yap-işlet-devret modeliyle işleteceğiz. İhale ilanına çıktık. Sizi de bu ihaleye davet ediyorum. İhalenin yaklaşık maliyeti 19 yıldan başlayacak. Kim daha düşük yıl teklifi verirse, ihale onda kalacak. Katılmak isteyen herkesi ihalemize davet ediyoruz” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)