Turistler Fayton İçin Daday'a Akın Ediyor

Kastamonu'nun Daday ilçesinde yaz mevsimiyle birlikte fayton sezonu da açıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden ilçeye gelen misafirler, faytona binerek güzel havanın tadını çıkartıyor.

  • 580
Turistler Fayton İçin Daday'a Akın Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu'nun Daday İlçesinde fayton gezisi dönemi başladı. Kültürün bir parçası olan at kültürü fayton ile buluştu. Özelikle atçılık ve binicilik kimliği ile ön plana çıkmak isteyen Daday için bir fırsat olan fayton gezisi ile ilçenin tarihi ve turistlik yerlerine faytonla seyahat ediliyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken fayton gezintisi Boyallar köyünde bir yıl önce hizmete giren Kılıç Atlı Turizm tarafından yapılıyor. Coğrafi yapısı ile doğa ve at sporuna uygun olan ilçede böyle faaliyetlerin olması en çok yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Faytona binmek üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden Daday'a gelen turistler Daday'ın yeşil doğasını ve diğer güzelliklerini fayton ile gezerek yaşıyorlar.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kılıç At Çiftliği sahibi Mehmet Kılıç, Daday'ın turizm hamlesine faytonun destek sağladığını, faytonun herkes tarafından sevildiğini ve dikkat çektiğini söyledi.

Düğün, sünnet ve özel günlerde de insanların faytona talep ve ilgisinin olduğunu söyleyen Kılıç, bu tür organizasyonlarda fayton ile hizmet verdiklerini söyledi. Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Küçük yaştan itibaren atla uğraşıyorum. Bir sene önce Daday'ın at ile ilgili turizm hamlesine destek olmak için imkanlar doğrultusunda bir at çiftliği açtık. Bu imkanı sağlayan başta Kaymakamımız Sayın Zafer Sağ Bey'e, Belediye Başkanımız Hasan Fehmi Taş Bey'e, ve Özel İdare Müdürümüz Bahattin Tiftik Bey'e verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim."

Daday'ın bu tür etkinliklere daha çok ihtiyacının olduğunu söyleyen Kılıç, tek hedefinin atçılıkta Daday'ın vazgeçilmez bir ilçe olması olduğunu bildirdi.

SERKAN YILMAZ (İHA)