Turizm Rehberleri, Taşköprü'yü Gezdi

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi işbirliğinde düzenlenen 'Turizm Rehberliği Eğitimi Arama Konferansı'na katılan turizm rehberleri, Taşköprü'ye gezi düzenledi. 

  • 343
Turizm Rehberleri, Taşköprü'yü Gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’ın daveti üzerine Taşköprü’ye gelen turizm rehberleri, ilk olarak Kent Parkı ve ilçe merkezini gezdi. Taşköprü Belediyesi tarafından restore edilen ve özel girişimci tarafından işletilen Kültürevi’nde közde kahvenin tadına bakan turizm rehberleri, Türklerin kahve kültürü hakkında da yetkililerden bilgi aldı. Ardından ise, Pompeiopolis Antik Kenti’ni ziyaret eden misafirler, burada kazılardan çıkan eserleri inceledikten sonra Kazı Başkanı Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer’in kazı çalışmalarıyla ilgili sunumu dinledi. Çoğu ilk kez Taşköprü’ye gelen turizm rehberleri ilçenin temizliğine ve mimarisine olan hayranlıklarını dile getirerek Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a kendilerine bu imkânı sağladığı için teşekkür ettiler.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da Taşköprü’nün tarihi konakları ve Pompeiopolis Antik Kenti ile turizm hamlesi yapmaya hazırlandıklarını ifade etti. Programa katılan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın’da ‘9. Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferansı’nın oldukça verimli geçtiğini dile getirerek turizm rehberlerine ilçelerinde ağırlayan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a teşekkür etti.