Turizmciler, Kastamonu'yu yakın takibe aldı

İzmir'de 11. gerçekleştirilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'na katılan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri, yerli ve yabancı turizm firmalarının temsilcileriyle yoğun bir görüşme trafiği yaşadı.

  • 734
Turizmciler, Kastamonu'yu yakın takibe aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm sektörüne yönelik son yıllarda önemli yatırımlar yapan Kastamonu, Çankırı ve Sinop illeri Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı’nda profesyonel turizm temsilcilerinin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Üç ile ait standlara yoğun ilgi gösteren yaklaşık 300 yerli ve yabancı turizm profesyoneli, işbirliği yapmak ve kendi tur programlarında değerlendirmek amacıyla illerin turizm destinasyonlarını incelemeye aldı.

Yerli ve yabancı firmalar bilgi alıyor
Yerli turizm temsilcileri ile birebir görüşmeler gerçekleştirilen turizm operatörleri Kastamonu, Çankırı ve Sinop’a yönelik tur düzenleyebilmek amacıyla mevcut olanakları ele aldı. Ulaşım imkânlarından, konaklama ve turizm destinasyonlarına kadar birçok konu hakkında detaylı bilgi alan turizmciler, turizm yönünden umut vadeden üç ile yönelik çalışma isteklerini ortaya koydular.

Özellikle ülkeler arası faaliyet gösteren Hindistan, Katar, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, İran, Ukrayna, Fransa ve Yunan uyruklu turizm firmaları fuarda Kastamonu, Çankırı ve Sinop’u yakın takibe aldı. Yerli turizm temsilcileri ile görüşen yabancı turizm temsilcileri gastronomi, doğa, tarih, sağlık ve deniz vb. turizm destinasyonlarına yakın ilgi gösterdiler. Ayrıca ülkeler arasındaki turizm hareketliliğini artırmak amacıyla da karşılıklı olarak workshoplar ve tanıtım gezileri düzenlenmesi için işbirliği talebinde bulundular.

Bu yıl 36 ülke ve 54 ilden yerli ve yabancı turizm firmasının katılım sağladığı turizm fuarı 10 Aralık Pazar günü sona erdi.