Türk Aksakallıları'ndan 100'ncü yıl hedefine destek

Türk Aksakallılar Birliği, Türkiye'nin 100'ncü yıl hedefine destek vererek, Türkiye'nin değişik şehirlerinde etkinlik yapacaklarını dile getirdi.

  • 5816
Türk Aksakallıları'ndan 100'ncü yıl hedefine destek

Merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türk Aksakallıları Arasındaki İlişkileri Geliştirme Birliği (TAİB) Türk Dünyası’nda geçtiğimiz yıl yaptığı etkinlikleri 2023 yılında Türkiye’de yapma kararı aldı.

TAİB Başkanı Akademisyen Sudeyif İmamverdiyev, TAİB kurucusu Ramin Ahmadov ve birliğin Ofis Başkanı Nijat Dağlar, 2023'te Türkiye’nin değişik şehirlerinde yapmayı planladıkları etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundular.

TAİB’den yapılan açıklamada bundan sonraki aşamada Azerbaycan devletinin kurucusu, büyük önder Haydar Aliyev'in doğumunun 100'üncü yılı olması (10 Mayıs 1923) ve de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun da 100’üncü yılına denk gelmesi nedeniyle bazı etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

TAİB’in Bakü’deki Merkez Ofisi’nde yapılan toplantıda birliğin kurumsal yapısı ele alınırken 2023 yılında Azerbaycan ve Türkiye’de üniversiteler ile işbirliği yapılarak konferanslar düzenleme kararı aldığı bilgisi paylaşıldı.

TAİB Yönetimi alınan karar doğrultusunda 2023 yılında Türkiye’nin değişik şehirlerinde bulunan üniversiteler ile iş birliği yaparak Türkiye’deki gençlere Ulu Önder Haydar Aliyev’in hayatı ve Türkiye ile ilişkileri düzenlenecek konferanslarla anlatılacak.

TAİB, geçtiğimiz yıl içinde Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir takım etkinlikler düzenlemişti.