Türk Dünyası kıyafetleri tanıtılacak

5 Aralık'ta Kastamonu'da Türk Dünyası kıyafetleri defilesi yapılacak.

  • 1630
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türk Dünyası kıyafetleri tanıtılacak

2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kastamonu’da 5 Aralık Pazar günü Rüzgar Gazetesi sahibi Özcan Alagözoğlu'nun organize ettiği Türk Dünyası kıyafetleri tanıtımı (defilesi) yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Alagazoğlu; "12 Kasım 2021 Cuma günü Türk Dünyası toplantısı yapılması ve Türk Teşkilatları Birliğinin başkanlığının Türkiye’ye geçmesi nedeniyle bizde yıllarımızı Türk Birliği’nin kurulması için hayatımızı harcamamız dolayısıyla bu olaya çok sevindiğimiz için Türk Dünyası’nın başkentini Kastamonu görmemiz sebebiyle Kastamonu’da Türk Dünyası defilesi düzenledik.

Avrupa Birliğinin kapısından burnumuzu soktuk sokacağız diye yıllardır oyalıyorlar. Bizi Avrupa Birliği’ne almayacaklarını tüm dünya biliyor. Çünkü biz Müslümanız ve Türküz, Arapçı da değiliz. Bizim tek istediğimiz Türk’ün birliği. Dünyanın en zengin ülkeleri Türk Dünyası’dır. Biz onları hep bugüne kadar ikinci plana attık. Ama 12 Kasım günü yapılan toplantıda ikinci plana attığımız Türk Devletlerinin abi olarak gördüğü Türkiye ile birleşmek istemelerinden dolayı dünya Türklerin birleşmelerinden korktu. Biz gençliğimizde Türk birliği için yıllarca omuz omuza Türk devletleri ile beraber çok çalıştık. Önümüze hep engel çıkardılar. Yıllar sonra bizim sözümüze Türkiye Cumhuriyeti Devleti de geldi. Artık Türk Birliği denilmeye başlandı. Biz bunu baz alarak yukarıda da belirttiğimiz gibi Kastamonu’nun Türk Dünyası’nın başkenti olduğunu tüm dünyaya ispat edebilmek için kendimizi sorumlu hissettik. Bu his nedeni ile 5 Aralık’ta Türk Dünyası kıyafetlerinin tanıtımına (defilesine) karar verdik. Türk Dünyası eskiden bir hayaldi ama şimdi Türk keneşi yapıldığı günden bu yana hayal olmaktan çıktı.

Allah’ın izni ile bizde üzerimize düşen görevi bir nevi olsun yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Kastamonu halkı da memleketimizin Türk Dünyası’nın başkenti olduğunu kabul edecektir. Bizi 5 Aralık’ta Kastamonu halkının yalnız bırakmayacağına eminiz. Hepinize saygılar sunuyorum. Teşekkür ederim."

türk dünyası defilesi