Türk Genciyle Tanışan Rus Kızı Müslüman Oldu

Tanıştığı Türk genciyle evlenmeye hazırlanan Rus kızı İnna Zakharova, İslam dinini seçti.

  • 1174
Türk Genciyle Tanışan Rus Kızı Müslüman Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beykoz Müftülüğü’ne yapılan törenle şehitler huzurunda Kelime-i Şehadet getiren Zahraova, Yasemin ismini aldı.

Türk genci Onur Küçükyıldız (32) tanıştığı Rus İnna Zakharova (24) ile evlilik karar aldı. Bir süre İslam dinini inceleyen İnna, Müslüman olmaya karar verdi. Rus kızı İnna için Beykoz Müftülüğü’nde İhtida töreni düzenlendi. İnna Zakharova şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek İslam Dinini seçti ve "Yasemin" ismini aldı.

Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, ihtida töreninde yaptığı konuşmada “Aramıza hoş geldiniz. İnsanlıktan zaten kardeşimiz idiniz, şimdi de din kardeşimiz oldunuz. Bu şehadetinizle birlikte barış dini olan İslamı seçmiş oldunuz. İmanınız mübarek olsun. Yeni adınız tercihiniz üzere Yasemin’dir. İslam üzerine daim olunuz. Şimdi tertemiz yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslama göre, İslam dinini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allahü tealanın bağışladığını, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Aleyhisselam bizlere müjdelemektedir" dedi.

Yasemin ismini alan Rus kızı İnna ise, "Kelime-i şehadet getirdikten sonra kendimi çok mutlu hissediyorum. Aile olarak okumayı çok seviyoruz. Annem, hristiyan olmasına rağmen Rusça bir Kur’an-ı Kerim aldı ve bana okumamı istedi. Bu kitapta istediğin sorulara cevap bulabiliyorsun. Kur’an-ı Kerimin mealini okudum. Müslümanlar hakkında terörist ifadeleri kullanılıyor. Beni korkuttular ama ben nişanlımı tanıdıktan sonra Türkiye’ye gelmeye karar verdim. İnternetten ilişki kurduğum aileyi yakından tanıdım ve evliliğe karar verdim. İslam dinini seçmekle mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.