TURKAV'dan 'Mehmet Feyzi Efendi' Konulu Konferans

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV), ölümünü 26. yıldönümü nedeniyle 'Mehmet Feyzi Efendi' konulu konferans düzenledi.

  • 776
TURKAV'dan 'Mehmet Feyzi Efendi' Konulu Konferans
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Rüya Düğün Salonunda gerçekleştirilen konferansa, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, TURKAV Genel Başkanı İbrahim Vatansever, MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, il genel meclisi üyeleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kastamonu’nun çok sayıda manevi değerinin olduğunu belirten TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu, “Bunlardan biride Mehmet Feyzi Efendi’dir. 20. yy’da mümtaz bir Türk alimi olmuştur. Tıpkı Mevlana ve Şeyh Şaban-i Veli gibi fikirleri günümüzde tam anlamı ile anlaşılmamıştır. Mehmet Feyzi Efendi çok iyi terbiye ve eğitim altında yetişmiştir. Birçok alanda kendisi ile saatlerce sohbet edilebilecek, bilgiye sahip bir alimdi” dedi.

Ardından, TÜRKAV Kastamonu Şubesi tarafından Mehmet Feyzi Efendi’nin 25 yıllık anma programlarından kesitler izlendi.

Daha sonra Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Baltacı, “Kur’anı Bir Hayat ve Mehmet Feyzi Efendi” başlıklı konferans verdi.
Doç. Dr. Baltacı, Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatının Kur’an olduğunu ifade ederek, Mehmet Feyzi Efendi’nin Kur’an ahlakından örnekler sundu. O’nun Kur’an’a dair söylediği sözlerden alıntılar yaparak, izleyenlere Kur’anı bir hayat yaşamanın, özellikle de günümüzde buna olan ihtiyaca dikkat çekti.

Baltacı, Mehmet Feyzi Efendi’nin Kastamonu halkı başta olmak üzere Türk İslam dünyasının her yerinden gelen ve her görüşten ziyaretçilere kapılarını açtığını, hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak Müslüman Türk halkına Kur’an hakikatlerini anlattığını belirtti. Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatı ve görüşleri ile ilgili çalışmaların ve yayınlanmış kitapların bir özetini sunan Doç. Dr. Baltacı, bu çalışmayı yapan hocaların büyük bir görevi icra ettiğini belirterek, Mehmet Feyzi Efendi ile ilgili bilgilerin zamanında ve doğru tespit edilmesinin gerçekten çok önemli bir hizmet olduğunu ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)