ABD tercih yapacak: Ya Türkiye Ya FETÖ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika'nın Türkiye ile FETÖ arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi.

  • 831
ABD tercih yapacak: Ya Türkiye Ya FETÖ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önceden Kızılay Demokrasi Meydanı'nda planlanan demokrasi nöbeti son mitingi Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne alındı. Kızılay’da toplanan vatandaşlar otobüs ve metrolarla Beştepe'ye akın ederken, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de ilk defa bir mitingde vatandaşları ağırladı. Geniş güvenlik önlemleri altında Külliye bahçesine giren Ankaralılar, ellerindeki Türk bayrakları ile gece boyunca slogan attı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi karşılama törenlerinin yapıldığı alanda ilk olarak şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından sonra kürsüden vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika’nın Türkiye ile FETÖ arasında bir tercih yapması gerektiğini söyledi. Kalabalıktan gelen “İdam isteriz” sloganlarına da cevap veren Erdoğan, parlamentonun bu konuyu görüşmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yapmaları gereken parlamentoda bunu görüşmektir. Bu görüşülürken kimse hukuki boşluklarla izaha kalkmasın. Bu darbenin tarihi bellidir, darbenin tarihinden itibaren bu masaya yatırılmalıdır. Parlamento bu talebe ‘evet’ diyorsa Cumhurbaşkanı olarak ben onarım” açıklamasında bulundu.

“Biz hiçbir zaman beşeri güçlerin önünde eğilmedik, sadece Rabbimizin huzurunda eğildik”
15 Temmuz’dan bu yana 27 gündür meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara son nöbette Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde seslenen Erdoğan, “Dik dur eğilme bu millet seninle” sloganlarına karşılık “Bizler asla hiçbir beşeri gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik, eğiliriz. 15 Temmuz’da tarihinde ilk defa işgal girişimine maruz kalan Ankara, hainlerin emellerini tek yürek, tek bilek olarak engelleyen Ankara. Seni gönülden selamlıyorum Ankara. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden 79 milyon vatandaşımı selamlıyorum. Ankara ülkemizde adeta kurtuluş günü olmayan ender şehirlerimizden birisiydi, 15 Temmuz Ankara’nın da kurtuluş günüdür. Milletimiz 15 Temmuz’da kendisini esarete, zulme, kaosa mahkum etmek isteyenlerin hevesini kursağında bıraktı” ifadeleri ile cevap verdi.

15 Temmuz gecesi milletin darbe girişimcilerini esir alarak asaletini gösterdiğinin altını çizen ve “Rabbim bu milletten razı olsun” diyen Erdoğan, Ankara’nın o gece çok farklı bir destan yazdığını söyledi. Erdoğan “Ankara’nın her köşesinde ayrı bir destan yazıldı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize şifalar diliyorum. Pazar günü bu millet farklı bir destan yazdı, 21. asrın yeni kapısını, demokrasinin yeni kapısını açtı, adalete yönelik bir yeni kapı açtı. Orada birlik, beraberlik, kardeşlik vardı. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Aslında ‘İstanbul’daki mitingle demokrasi nöbetlerini devam ettirelim’ dediler, dedik ki, sizler zaten bunu gönlünüzde devam ettiriyorsunuz, ama biliyorum ki milletimiz ülkesine, özgürlüğüne öyle yapışmış durumdaki bitti demeye gönlümüz razı olmadı. Finali Ankara’da yapalım istedim. Milletimiz hala meydanları bırakmak istemiyor” dedi.

“ABD bir tercih yapacak, ya Türkiye ya FETÖ”
Atatürk’ün "Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır" sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Biz de diyoruz ki demokrasi nöbeti sadece belli saatlerde, belli yerlerde yapılmaz, demokrasimize, özgürlüğümüze, geleceğimize günün 24 saati, yılın 365 günü her yerde sahip çıkacağız. Bugün Şırnak’ta şehitlerimiz var, Mardin’de, Diyarbakır’da patlamalar var. ihanet nöbetini FETÖ bırakıyor PKK devralıyor, o bırakıyor DAEŞ devralıyor. Hepsinin cibilliyetinin gereğidir. Bir tarafta şerefli bir mücadele ile Hakkın müjdesine nail olmak, diğer taraftan hayvandan daha aşağılık bir seviyede yok olup gitmek var. Biz Hakkın, istikbalin yolundan, milletin yolundan gidenlerden olmakla gurur duyuyoruz. Ruhunu şeytana satmış Pensilvanya’daki şeytanın yolundan gidenlerin sonu hüsrandır. Bu ülkeyi ve milleti bölmek için 30 yıldır kan döken PKK’nın yalanlarına kananların sonu hüsrandır. Milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETO’ya değil benzer hevesler taşıyan her çevreye mesajını vermiştir. 15 Temmuz gecesi bu ülkeyi ele geçirebileceğini sananlar aslında kendilerince her şeyi çok iyi planlamışlar, ama çok büyük bir hesap hatası yaptılar. Onların uçakları, helikopterleri, tankları vardı, onları biz almıştık, aldıklarımızı bu hainlere meğerse bu zalimlere teslim etmişiz. O gece milyonların sokağa dökülüp tankların, uçakların karşısına çıktı, bunu düşünemediler. Bugün Bulgaristan’da bunların finansörü olan bir tane daha yakalandı. Kovalıyoruz, kovalayacağız. Onu da kovalıyoruz. ABD bir tercih yapacak, ya Türkiye ya FETÖ. Ya darbeci terörist FETÖ ya da demokrasi ülkesi Türkiye. Bu tercihi yapmak durumunda. Böyle bir darbe organizatörünü, yaklaşık 17 yıldır ülkesinde barınan bu zalimi, şarlatanı artık Amerika daha fazla saklamayacak, gönderecektir. Cumhurbaşkanı, başbakanı, siyasi parti liderleri, yargısı, emniyetiyle bu devletin kendilerine karşı koyacağını bunlar düşünmemişler. Bunlar Ömer Halisdemir gibi bir vatan evladının çıkıp kendilerini alınlarının ortasından vuracağına ihtimal vermemişlerdi. Bu ordunun içinde neler var neler, sen istediğin kadar tuğgeneral ol. İşte Ömer Halisdemir, onun darbe için geldiğini haber aldı ve görevini yaptı. Allah makamını Peygambere komşu eylesin. Özel harekatta 53 kardeşimiz uçaklardan yağdırdıkları bombalarla şehit oldu. Bu ne alçaklık. Onları bile topyekun imha ettiler” diye konuştu.

“Kendi ülkesine silah çeken kendi ülkesini başkalarına da peşkeş çeker”
Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak vurgusunu yineleyen Erdoğan “Biz bunlara terör örgütü dedikçe ‘silahsız terör örgütü mü olur?’ dediler. Bunlar devletin silahları ile silahlanıyordu. 15 Temmuz’da bunlar silahları millete çevirerek dünyanın en alçak terör örgütü olduklarını gösterdiler. Bu hain örgütün eline milletin kanı bulaştı. Bu millet her hatayı affeder ama ihanet karşısında müsamahasızdır. FETÖ ülkeye de millete de ihanet etti. Bu Türkiye’nin işgali provasından başka bir şey değildi. Kendi ülkesine silah çeken kendi ülkesini başkalarına da peşkeş çeker” diye konuştu.

“Bir taraftan PKK, bir taraftan FETÖ, bir taraftan DAEŞ, bir taraftan YPG, topunuz gelin. Allah’ın izni ile bu milleti aşamayacaksınız” ifadelerini kullanan Erdoğan, örgütün kökünün kazılacağını, bunu da hukuk çevresinde yapılacağının altını çizdi.

Erdoğan, vatandaşların “İdam isteriz” sloganlarına ise “Bu konudaki kanaatlerimi sizlerle paylaştım, halkımın bu talebini siyasiler bir kenara koymamalıdır, koyamaz. Yapmaları gereken parlamentoda bunu görüşmektir. Bu görüşülürken kimse hukuki boşluklarla izaha kalkmasın. Bu darbenin tarihi bellidir, darbenin tarihinden itibaren bu masaya yatırılmalıdır. Parlamento bu talebe ‘evet’ diyorsa Cumhurbaşkanı olarak ben onarım” ifadeleri ile karşılık verdi.

Erdoğan, “Bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkartmayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.