AK Parti'de Genel Başkan Yardımcıları Belli Oldu

AK Parti'nin yeni sözcüsü Ömer Çelik, MKYK toplantısı sonrası yeni MYK üyelerini açıkladı.

  • 410
AK Parti'de Genel Başkan Yardımcıları Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki MKYK ve MYK hakkında konuşan Çelik, “Demokrasi ve sivil toplum lehine son derece pozitif işlere imza atarak, başarıyla çıkmış bir MKYK ve MYK idi. Orada görev yapan bütün arkadaşlarımıza imza attıkları nitelikli işler, AK Parti tarihinde imza attıkları büyük başarılar ve Türk siyasi hayatına kazandırdıkları nitelikli yönetimler bir kere daha teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) açıklayan Çelik, şöyle devam etti:

“Şimdi yeni bir MKYK ve MYK ile yolumuza devam edeceğiz. MKYK’mız kongremizden onay aldı, yeni MYK’mız belirlendi. Yeni MYK şu şekilde olacak;

Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin,
Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş,
Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ,
Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik,
Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu,
Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Otar,
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,
Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal,
Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ,
Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz,
Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Kaya,
İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün,
Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,
Genel Sekreter Abdul Levent Gül.”

MKYK Toplantısı’nın bitişinden itibaren MYK Toplantısı’nın başlayacağını söyleyen Çelik, “MYK’mız MKYK’mız ile birlikte yeni görev almasının ardından ilk siyasi değerlendirmelerini yapacak. Kongremizden sonra bu görev değişikliği yeni arkadaşlarızın bu yeni sorumlulukları üslenmesi anlamına geliyor. Geçen dönemde hem MYK’mızda hem MKYK’mızda çok değerli siyasetçiler, Türk siyasi hayatı için her biri birer marka olan siyasetçiler bu görevleri başarıyla üstlendiler, çok iyi işlere imza attılar. Her MKYK döneminde biz pek çok krizle, pek çok zorlukla karşı karşıya kaldık ve bunların hepsi MYK’mızın, MKYK’mızın yüksek politik iradesiyle, yüksek demokratik iradesiyle aşıldı. Bu son dönemde de karşı karşıya kaldığımız zorluklar karşısında, dirayetle ve basiretle mücadele eden, sivil toplum, sivil siyaset ve demokrasimizin güçlenmesi lehine çok önemli kararlara imza atan, MKYK’da ve MYK’da geçmişte görev yapmış bütün arkadaşlarımıza bir kere daha en içten teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

“Bu kongremiz zor bir zamanda yapıldı. Türkiye’nin terörle mücadele konusunda son derece hassas dönemden geçtiği bir zaman diliminde gerçekleşti” diyen Çelik, “Normal bir kongrede olması gereken, o siyasi partinin düğünü, bayramı havası, müzik çalınmaması gibi unsurlar söz konusu oldu. Düğün, bayram havası kongreye yansıtılmadı. Şehitlerimize saygı, içinden geçtiğimiz durumun hassasiyeti çerçevesinde. Fakat esas coşku demokrasi ve sivil siyaset alanında Türkiye’nin en güçlü organizasyonu, en güçlü siyasi varlığı olan AK Parti’nin yeniden Ankara’da bütün unsurlarıyla beraber, hem teşkilatlarıyla hem vatandaşlarımızla buluşmasıydı. Bu başlı başına bir coşkuydu. Zaten salonda normal bir siyasi organizasyonda, siyasi toplantıda olması gereken ve oradaki coşkuyu sağlamak üzere hazırlanmış ek destek unsurlarının olmamasına rağmen, bizatihi oradaki siyasi felsefe, oradaki ilk günkü aşkla devam etme, ilk günkü iradeyle devam etme, geleceğe dönük olarak yol yürüme iradesindeki sağlamlık, bu coşkuyu orada, kendi içerisinde tesis etti. Anadolu’nun her tarafına bir kere daha AK Parti Kongresinden, Türkiye’nin demokratikleşmesini güçlendirmek, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmak ve Türkiye’nin önümüzdeki dönemde daha büyük hedeflere, daha güçlü işlere imza atarak; AK Parti’nin büyük desteğiyle, liderliğiyle devam etmesini sağlamak üzere bir bakıma mutabakatımız yenilenmiş oldu. Karşılıklı olarak siyasi irademizi tazelemiş olduk” şeklinde konuştu.

MUSA ERDOĞAN - UĞUR KAN YÜKSEK (İHA)