Bayrağımıza tahammül edemeyenler bu ülkede politika yapabilir mi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği '1. Gençlik Meclisi Kongresi'nde dışarıda asılı olan Türk bayrağının indirilmesine, 'Siz nasıl olacak da Türkiye'deki demokratik parlamenter sistem içerisinde siyaset...

  • 482
Bayrağımıza tahammül edemeyenler bu ülkede politika yapabilir mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği '1. Gençlik Meclisi Kongresi'nde dışarıda asılı olan Türk bayrağının indirilmesine, "Siz nasıl olacak da Türkiye'deki demokratik parlamenter sistem içerisinde siyaset yapacaksınız? Yani bizim bayrağımıza tahammül edemeyen bir anlayış, bir zihniyet bu ülkede politika yapabilir mi?" şeklinde tepki gösterdi.

Erdoğan, AK Parti Muğla İl Teşkilatı tarafından Marmaris ilçesindeki bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde kanat önderleriyle bir araya geldi. Yemeğe; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Ak Parti İl Teşkilatı katıldı.

Türkiye'nin 16 büyükşehirden 30’a yükselmesiyle nüfusunun yüzde 75'inin büyükşehir statüsü içerisindeki illerde yaşayacağını belirten Erdoğan, "Muğla da bu değişiklik neticesinde artık daha kaliteli hizmet alacak. Şehircilik sorunlarını çok daha süratli şekilde çözüme kavuşacak. İnşallah 30 Mart'ta Muğlalı kardeşlerimizin teveccühü ve iradesi doğrultusunda AK Parti olarak Muğla Belediyesi'nin yönetimini devralacağımıza da inanıyorum. Bu sayede hükümet olarak Muğla'ya yaptığımız yatırımları, kazandırdığımız eserleri yerel yönetimde de yapmış olacak, Muğla'yı şehircilik noktasında hak ettiği seviyelere ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

CHP, MHP ve BDP'nin belli bir kitle dışında kendilerini kimseye izah edemediğini söyleyen Erdoğan, BDP'nin Diyarbakır'da düzenlediği '1. Gençlik Meclisi Kongresi'nde dışarıda asılı olan Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "BDP bugün yaptığı gençlik kongresini farklı bir havaya soktu. Dışarıdaki direkte bulunan bayrağımızı bir grup indiriveriyor. Siz nasıl olacak da Türkiye'deki demokratik parlamenter sistem içersinde siyaset yapacaksınız? Yani bizim bayrağımıza tahammül edemeyen bir anlayış, bir zihniyet bu ülkede politika yapabilir mi?" diye eleştirdi.

CHP'nin geçen seçimlerde Hakkari'de yaptığı mitingde Türk bayrağı bulunduramadığını hatırlatan Erdoğan, "Çünkü orada miting yapamayacaktı. Anlaştılar, anlaşma neticesinde dediler ki; 'burada Türk bayrağı filan sallandırmayacaksın. O şekilde burada mitingini yap.' Gitti oraya kitle olarak da malum kişilerden birileri geldi, onlar da orada mitingini yaptı. Ama biz gittik orada gümbür gümbür bayraklarımızı sallandırdık. Türk bayrağını sallandırdık, partimizin bayrağını sallandırdık. İşte Diyarbakır'ı izlediniz. On binler gitti orada Türk bayrağı ile beraber nasıl oradaydı?" ifadelerini kullandı.

Kendilerinin bu ülke ve Türk bayrağı için mücadelelerini aynı kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek bayrak vurgusu yaptı. Tek millet olgusunu ırkçılık yapanların bilmediğini savunan Erdoğan, millet kavramının sadece Türk'ten değil, bütün etnik unsurların toplamı olduğunu söyledi.

İlk Meclis açılışında Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı konuşmanın bir kısmını okuyan Erdoğan şöyle devam etti: "Atatürk, 'Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla bir Anasır-ı İslamiye'yi görüyorum' diyor. Yani; 'İslami unsurları görüyorum' diyor. Bunlardan oluşuyor bu millet. Ama bunu hala MHP anlamadı, BDP de anlamadı. CHP anlar gibi oluyor. Ama anlayamaz. Niye? O da çünkü Anasır-ı İslamiye'yi anlamamış. İkincisi 'tek bayrak' diyoruz. Niye bu bayrak sizi rahatsız ediyor? Onlara sormak lazım; niye rahatsız oluyorsunuz arkadaş? Nedir sizin derdiniz? bizim bayrağımızın rengi ney? Şehidimizin rengi, onun kanının rengi. Hilal bizim bağımsızlığımız ifadesi. O yıldız bizim şehidimizin simgesi. Tanım bu, anlam bu. Dolayısıyla biz bayrağımızdan başka hiçbir bayrağa bu ülkede evet demeyiz. Üçüncüsü 'tek vatan' diyoruz. Nedir tek vatan? 780 bin kilometre kara üzerinde bu vatan topraklarında operasyona asla müsaade etmeyiz. Bu vatan topraklarında, batısıyla-doğusuyla, kuzeyiyle-güneyiyle hepsi Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarıdır. Ve bu üniter yapı içerisinde biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda, partisinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar olduğunu açıkladı.