BDP'den Protesto

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde toplanan Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) mensup bir grup, Suriye sınırında yapılması planlanan istinat duvarını protesto etti. BDP ilçe binasında toplanan çok sayıda kişi, yürüyüşe geçti.

  • 739
BDP'den Protesto
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde toplanan Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) mensup bir grup, Suriye sınırında yapılması planlanan istinat duvarını protesto etti.


BDP ilçe binasında toplanan çok sayıda kişi, yürüyüşe geçti. Burada grup adına açıklama yapan BDP İlçe Başkanı Abdulkerim Ataman, Türkiye’nin en büyük korkusunun, bölünen toprakların ve halkların tekrar bir araya gelme korkusu olduğunu öne sürdü. Ataman, sınır koymak için örülen bütün utanç duvarlarının halklar nezdinde mahkum edilip yıkıldığı, mayınlı arazilerin temizlendiği 21. yüzyılda, mayınlı arazilerle, tel örgülerle ve beton duvarlarla çağ dışı uygulamalarda ısrarcı davranıldığını söyledi. Bu çağ dışı uygulamanın son örneğinin kuzey Kürdistan ile Rojava’daki Kürt halkının birliğini kırmak için sınıra örülen utanç duvarı olduğunu anlatan Ataman, şöyle konuştu: "Çeteci silahlı guruplara açılan sınırlar, sivil halkın iletişimi kesmek ve insani yardımı engellemek için beton duvarla kapatılmaktadır. Kürt halkı asla kabul etmediği bu duvarları protesto için can güvenliklerini tehlikeye atarak mayınlı arazilere yürümektedir. Nusaybin Belediye Başkanımız Ayşe Gökkan’ın ve Nusaybin halkının Kamışlı ile Nusaybin arasına örülmek istenen utanç duvarına karşı duruşlarını ve mücadelelerini selamlıyoruz. Bütün Kürt halkını onlarla dayanışmaya davet ediyoruz.”


Bir halkın birbirinden ayrılamayacağını belirten Ataman, şunları söyledi: “Şimdiye kadar halklar arasında örülen bütün duvarlar, duvarları örenlerle beraber utançla anılmıştır. Örülen bütün duvarlar yıkılmış, yıkılan duvarların altında duvar örenlerin iktidarı kalmıştır. Bu utanç duvarı yıkılıp, sınırlar açılıncaya kadar direnişi yükseltme sözü veriyor ve tüm halkımıza, tüm demokratik kamuoyu ve dünya halklarına bu direnişi sahiplenme ve yükseltme çağrısı yapıyoruz. Son zamanlarda Kobani’de yapılan katliamı ve cezaevlerinde siyasi tutsaklara karşı başlatılan sürgünleri şiddetle kınıyoruz.”


Beş dakikalık oturma eyleminin ardından grup sessizce dağıldı.