Çelik: İmralı'dan gelen mesajlar gündemimizde yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terörist başı Abdullah Öcalan'ın El Kaide ve El Nusra'ya karşı Diyarbakır'da İslam kongresi çağrısı yapmasını...

  • 488
Çelik: İmralı'dan gelen mesajlar gündemimizde yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken terörist başı Abdullah Öcalan’ın El Kaide ve El Nusra'ya karşı Diyarbakır'da İslam kongresi çağrısı yapmasını değerlendirdi. Bakan Çelik, "İmralı’dan söylenen, verilen bu anlamdaki mesajları ne içeriyor, bunlar birinci derecede bizim gündemimizde olan hadise değildir. Bizim gündemimizdeki hadise adeta kardeşler arasında yaşanan çatışma anlayışından Türkiye’nin kurtarılmasıdır." dedi.

Bakan Faruk çelik, Kurban Bayramı tatilini geçirdiği Bursa’da valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Çelik, Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak ve milletvekilleriyle birlikte sivil toplum kuruluşları, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşma töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Çelik, İmralı’dan gelen mesajların gündemlerinde olmadığının altını çizdi.

Bir gazetecinin 'Dünkü BDP heyeti ziyaretinde bölücübaşı Abdullah Öcalan, El Kaide ve El Nusra’ya karşı Diyarbakır’da İslam kongresi çağrısı yaptı, çözüm süreci için ‘Umudun hayal kırıklığına dönmemesi için tarihi çağrımı tekrarlıyorum’ ifadelerini kullandı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?' yönündeki soru üzerine konuşan Bakan Çelik, Kurban Bayramı’nda Türkiye’nin huzur, kardeşlik ve barış ikliminde olmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi. Huzur içerisinde bir bayramı karşıladıklarını anlatan Bakan Çelik, “İnşallah huzur ve kardeşlik ortamı devam eder. Bölgemizde, dünyada Ortadoğu’da olup bitenlere baktığımız zaman yapabileceğimiz tek şey; buradan bölge halklarına, bölge ülkelerine de huzur ve barış temennilerimize iletmek. Türkiye böyle güzel bir konumda." diye konuştu.

"GÜNDEMİMİZ KARDEŞLER ARASINDA YAŞANAN ÇATIŞMADAN KURTULMAKTIR"

Uzun yıllar terörle mücadele eden Türkiye’nin bugün kardeşlik ve barış çerçevesinde geldiği noktanın önemli olduğuna dikkat çeken Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kimin ne açıklama yaptığından ziyade, barışın ve kardeşliğin devam edip etmediği, huzur ortamının yaygılaşıp yaygınlaşmadığı, huzurun kök salıp salmadığının son derece önemli olduğunu söyledi. Bakan Çelik şöyle devam etti: "Bu çerçevede devletin kurumlarının ve siyasi erk olarak sorumlu yetkililerin yaptığı çalışmalar meyvelerini veriyor. Netice; burada kan akmamasıdır. Netice; Türkiye’nin enerjisinin içeride tüketmemesidir. Bu çerçevedeki gelişmeleri böyle değerlendirmek doğru olur, yoksa bunları kişilere has, bir siyasi partinin yapacağı veya yapılması istenilen toplantılar şeklinde değerlendirmeleri doğru bulmuyorum. İmralı’dan söylenen, verilen bu anlamdaki mesajlar ne içeriyor, bunlar birinci derecede bizim gündemimizde olan hadise değildir. Bizim gündemimizdeki hadise; adeta kardeşler arasında yaşanan çatışma anlayışından Türkiye’nin kurtarılmasıdır. Aklıselim hakim, devam ediyor. Süreçten memnuniyet bölge halkında var. Bölge halkının yanında bu süreci yöneten özellikle iktidarda bu irade var. İnşallah barış ve huzur ortamı devam edecek."